Home / SVET / Provojnového Putinovho kritika Igora Girkina odsúdili na štyri roky väzenia za extrémizmus

Provojnového Putinovho kritika Igora Girkina odsúdili na štyri roky väzenia za extrémizmus

25.1.2024 (SITA.sk) – Moskovský mestský súd vo štvrtok uložil bývalému vodcovi proruských separatistov na východe Ukrajiny Igorovi Girkinovi za extrémizmus väzenie na štyri roky.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nacionalistický aktivista Girkin vo svojich komentároch označil ruského prezidenta Vladimira Putina za zbabelého. Girkin, ktorý v komentároch používal meno Strelkov, bol v roku 2014 po vypuknutí proruského povstania na východnej Ukrajine krátke obdobie ministrom obrany samozvanej separatistickej vlády.

Po návrate do Ruska sa stal nacionalistickým komentátorom a aktivistom. Podporoval inváziu na Ukrajinu, ale ostro kritizoval ruských predstaviteľov a tvrdil, že vojnu vedú hlúpo a nerozhodne.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Putina označil človeka „zbabelej priemernosti“. V júli minulého roka Girkina zatkli na základe obvinenia z extrémizmu a odvtedy zostal vo väzbe.

Viac k témam: Odsúdenie, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Provojnového Putinovho kritika Igora Girkina odsúdili na štyri roky väzenia za extrémizmus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová sa počas rozlúčkovej návštevy v Kyjeve stretla so Zelenským, uctila si aj pamiatku obetí bojov pri obci Moščun (video+foto)

Zuzana Čaputová pricestovala do Kyjeva v piatok ráno.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *