Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová skritizovala obmedzenie rozpravy k vládnej novele Trestného zákona

Prezidentka Čaputová skritizovala obmedzenie rozpravy k vládnej novele Trestného zákona

25.1.2024 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová skritizovala obmedzenie rozpravy k vládnej novele Trestného zákona v prvom čítaní. Takéto obmedzenie považuje za neospravedlniteľné uprednostnenie vlastného záujmu pred ústavnými princípmi a verejným záujmom.

„Absencia odbornej a obmedzenie parlamentnej diskusie ešte viac znásobuje riziká spojené s touto novelou, pretože neumožňuje dôsledne zvážiť všetky jej praktické a technické dôsledky. Na bezpečnosť občanov Slovenska, na práva osôb poškodených trestnou činnosťou, ústavnosť a v neposlednom rade na naše medzinárodné záväzky,“ napísala na sociálnej sieti.

Poslanci vo štvrtok odsúhlasili procedurálny návrh zákonodarcu Mariána Saloňa (Smer-SD), aby rozprava k novele Trestného zákona v prvom čítaní trvala len 20 hodín. Odôvodnil to vysokým počtom vystúpení k návrhu na prerokovanie novely Trestného zákona v skrátenom legislatívnom konaní.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Novela Trestného zákona, Poslanci, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová skritizovala obmedzenie rozpravy k vládnej novele Trestného zákona © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *