Home / Nezaradené / Francúzi protestovali proti zákonu o imigrácii, do ulíc vyšli desiatky tisíc ľudí (video+foto)

Francúzi protestovali proti zákonu o imigrácii, do ulíc vyšli desiatky tisíc ľudí (video+foto)

22.1.2024 (SITA.sk) – Desiatky tisíc ľudí v nedeľu protestovali naprieč Francúzskom a vyzývali prezidenta Emmanuela Macrona, aby nepodpísal novú legislatívu o imigrácii, ktorá podľa nich nahráva krajnej pravici a zrádza francúzske hodnoty.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Desaťtisíce ľudí vo Francúzsku protestovali proti zákonu o imigrácii (fotografie)

Na protest, ktorý zvolalo 200 osobností z rôznych sektorov vrátane umenia a odborov, podľa ministerstva vnútra prišlo v rámci krajiny 75-tisíc ľudí, pričom v Paríži ich bolo 16-tisíc. Ľavicový odborový zväz CGT hovoril o celonárodnej účasti 150-tisíc ľudí.

Protesty sa odohrali len štyri dni pred tým, ako Ústavná rada rozhodne o tom, či sú všetky články navrhovaného zákona, ktorý v parlamente prešiel v decembri, v súlade s francúzskou ústavou.

Legislatíva posilňuje schopnosť Francúzska deportovať cudzincov považovaných za nežiaducich. Okrem iného tiež sťažuje cudzincom využívať výhody sociálneho zabezpečenia, čo presadzuje napríklad opozičná krajne pravicová strana Národné združenie.

Viac k témam: Francúzsky prezident, Imigrácia, Protesty, Protimigračný zákon, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Francúzi protestovali proti zákonu o imigrácii, do ulíc vyšli desiatky tisíc ľudí (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Raši sa pochválil výsledkami za sto dní, Matovičovi ministri vraj tápali počas celého funkčného obdobia (video)

Vďaka rekordnému čerpaniu sme zachránili pre Slovensko takmer všetky eurofondy, informoval minister investícií.