Home / Nezaradené / Korčok odovzdal vyše 40-tisíc vyzbieraných podpisov pod svoju kandidatúru, stane sa oficiálnym kandidátom na prezidenta (video)

Korčok odovzdal vyše 40-tisíc vyzbieraných podpisov pod svoju kandidatúru, stane sa oficiálnym kandidátom na prezidenta (video)

19.1.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 19. januára 15:14

Nezávislý kandidát na prezidenta Ivan Korčok odovzdal vyše 40-tisíc vyzbieraných podpisov pod svoju kandidatúru. Po štyroch mesiacoch stretnutí s občanmi po celom Slovensku tým naplnil poslednú formálnu podmienku podľa zákona a stane sa oficiálnym kandidátom na prezidenta.

Tohtoročné prezidentské voľby, ktorých prvé kolo bude 23. marca, budú podľa Korčoka mimoriadne dôležité. Rozhodne sa v nich o tom, či vládna garnitúra ovládne v štáte úplne všetko, alebo bude v prezidentskom úrade niekto, kto bude predstavovať rovnováhu voči tomu, čo robí vláda.

Potreba rovnováhy až protiváhy

„Sú situácie, keď rovnováha nestačí, ale treba byť protiváhou. Neznamená to apriori konflikt,“ povedal v piatok Korčok na brífingu pred odovzdaním vyzbieraných podpisov do podateľne Národnej rady SR.

Za takéto situácie pokladá napríklad to, keď Slovensko zahmlieva, kam v zahraničnej politike patrí. Zdôraznil, že ako prezident by vždy zastával jasné postoje, aj keď vláda sa bude snažiť dezorientovať a manipulovať občanov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Korčok odovzdal podpisy na kandidatúru prezidenta (fotografie)

Ponúka nezávislosť a nadstraníckosť

„Vláda sa správa, akoby mohla robiť všetko, a to od hlbokých zárezov do systému spravodlivosti až po búranie semaforov. Ide o to, či v prezidentskom úrade bude asistent predsedu vlády, alebo niekto, kto na jednej strane dokáže spolupracovať, ale zároveň, keď je to nevyhnutné, bude schopný prejaviť jasný postoj a postaviť sa voči veciam, ktoré nie sú v poriadku,“ povedal Korčok.

Spolupráca a prejavenie jasných postojov sa podľa neho nevylučujú. Korčok počíta s tým, že jeho hlavným súperom bude predseda parlamentu a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini.

„Na rozdiel od predsedu Hlasu-SD chcem ponúknuť 30 rokov služby Slovenskej republike. Chcem ponúknuť nezávislosť a nadstraníckosť. Chcem byť aktívnym prezidentom, ktorý bude hovoriť občanom pravdu,“ prízvukoval Korčok.

Uchádza sa o podporu všetkých demokratických strán

Dodal, že sa uchádza o voličov všetkých strán, ale aj voličov koalície, ktorí vnímajú, že vláda rieši v prvom rade svoje záujmy a nie problémy obyvateľov. Obhajovať chce tiež záujmy mladej generácie, ktorú dnes podľa neho na Slovensku takmer nikto nepočúva.

Občiansky kandidát Korčok sa bude uchádzať o podporu všetkých demokratických strán. Jeho kandidatúru podporuje Progresívne Slovensko aj Demokrati. Strana Sloboda a Solidarita avizovala, že sa k tomu vyjadrí v najbližších dňoch. Korčok už požiadal o stretnutie predsedu KDH Milana Majerského, otvorený je aj podpore zo strany hnutia Slovensko.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/01/10000000_6672144169558179_334683331681301409_n.mp4

Viac k témam: Kandidát na prezidenta, Podpisy, Prezidentské voľby
Zdroj: SITA.sk – Korčok odovzdal vyše 40-tisíc vyzbieraných podpisov pod svoju kandidatúru, stane sa oficiálnym kandidátom na prezidenta (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Raši sa pochválil výsledkami za sto dní, Matovičovi ministri vraj tápali počas celého funkčného obdobia (video)

Vďaka rekordnému čerpaniu sme zachránili pre Slovensko takmer všetky eurofondy, informoval minister investícií.