Home / Nezaradené / S komisárom pre deti prokurátori diskutovali o stave dodržiavania práv detí

S komisárom pre deti prokurátori diskutovali o stave dodržiavania práv detí

22.12.2023 (SITA.sk) – Stav dodržiavania práv detí v spoločnosti za uplynulé obdobie bol témou štvrtkového spoločného rokovania prvého námestníka generálneho prokurátora Jozefa Kanderu, námestníka generálneho prokurátora Jozefa Sedláka a ďalších zástupcov generálnej prokuratúry s komisárom pre deti Jozefom Mikloškom a Katarínou Hatrákovou z Úradu komisára pre deti.

Ochrana psychického a fyzického vývoja detí

Ako Generálna prokuratúra SR informovala na svojej internetovej stránke, diskutovalo sa aj o vzájomnej spolupráci za rok 2023 a vytýčení jej nových cieľov.

Účastníci pracovného stretnutia potvrdili dlhodobý spoločný záujem na ochrane zdravého psychického a fyzického vývoja detí a na zabezpečení ich efektívnej a účinnej ochrany. Osobitnú pozornosť venovali téme sekundárnej viktimizácie detí v trestnom konaní,“ uviedla prokuratúra.

Stav zákonnosti v reedukačných centrách

Spoločné rokovanie sa týkalo aj poznatkov generálnej prokuratúry o stave zákonnosti v reedukačných centrách, ku ktorým dospela svojou rozsiahlou previerkovou činnosťou v roku 2023.

„V nasledujúcom období generálna prokuratúra a Úrad komisára pre deti zintenzívnia výmenu informácií pre legislatívne zmeny právnych predpisov presadzujúcich najlepšie záujmy detí,“ dodala prokuratúra.

Viac k témam: Komisár pre deti, ochrana detí, práva detí, Prokuratúra
Zdroj: SITA.sk – S komisárom pre deti prokurátori diskutovali o stave dodržiavania práv detí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Raši sa pochválil výsledkami za sto dní, Matovičovi ministri vraj tápali počas celého funkčného obdobia (video)

Vďaka rekordnému čerpaniu sme zachránili pre Slovensko takmer všetky eurofondy, informoval minister investícií.