Home / Nezaradené / Rusi zaznamenali mierny postup v piatich smeroch. V jednej oblasti sa im ale nedarí

Rusi zaznamenali mierny postup v piatich smeroch. V jednej oblasti sa im ale nedarí

20.12.2023 (SITA.sk) – Ruské sily zaznamenali na východe Ukrajiny mierny postup v piatich smeroch. Ako v najnovšej aktualizácii o vývoji bojov uviedli analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ruskí okupanti postúpili v blízkosti Kupianska v Charkovskej oblasti, pri Bachmute, Avdijivke a Novomichajlovke v Doneckej oblasti a pri Novoprokopivke v Záporožskej oblasti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kým postup pri Kupiansku, Bachmute, Avdijivke a Novomychajlivke bol s najväčšou pravdepodobnosťou výsledkom ruských útokov, pri Novoprokopivke to tak podľa ISW zrejme nebolo a Ukrajinci sa možno iba presunuli na lepšie brániteľné pozície bližšie k dedine Robotyne.

V Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny vedú ruské a ukrajinské jednotky pozičné boje na ľavom (východnom) brehu rieky Dnipro. Ukrajinské sily si údajne udržali svoje pozície v obci Krynky na ľavom brehu a odrazili ruské protiútoky v tejto lokalite.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – december 2023 (fotografie)

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusi zaznamenali mierny postup v piatich smeroch. V jednej oblasti sa im ale nedarí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Raši sa pochválil výsledkami za sto dní, Matovičovi ministri vraj tápali počas celého funkčného obdobia (video)

Vďaka rekordnému čerpaniu sme zachránili pre Slovensko takmer všetky eurofondy, informoval minister investícií.