Home / SLOVENSKO / Deň boja proti korupcii si pripomíname v čase, keď chcú zrušiť inštitúciu, ktorá je na boj s ňou špecializovaná

Deň boja proti korupcii si pripomíname v čase, keď chcú zrušiť inštitúciu, ktorá je na boj s ňou špecializovaná

9.12.2023 (SITA.sk) – Medzinárodný deň boja proti korupcii si, paradoxne, pripomíname v čase, keď parlament prerokúva návrh na zrušenie inštitúcie, ktorá je práve na boj s korupciou špecializovaná.

Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti narážajúc na vládny návrh na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

„K demokracii patrí aj striedanie vlád, nemala by k nej však patriť zmena základných hodnôt, na ktorých sú demokracie založené. Som presvedčená, že vždy si budeme priať žiť v slušnej a férovej spoločnosti – teda v spoločnosti, ktorá aj boj proti korupcii bude považovať za prioritu,“ zdôraznila prezidentka.

Deviaty december je Medzinárodným dňom boja proti korupcii. V tento deň v roku 2005 vstúpil do účinnosti Dohovor Organizácie Spojených národov proti korupcii.

Tento deň poukazuje na nevyhnutnosť zaoberať sa problematikou korupcie a jej potláčaním na všetkých úrovniach. Zároveň ide o znak toho, že časť sveta si uvedomuje ničivý vplyv korupcie na životy ďalších miliónov ľudí.

Viac k témam: Boj proti korupcii, Korupcia, Medzinárodný deň boja proti korupcii
Zdroj: SITA.sk – Deň boja proti korupcii si pripomíname v čase, keď chcú zrušiť inštitúciu, ktorá je na boj s ňou špecializovaná © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *