Home / SLOVENSKO / Zrážku s autom neprežila 78-ročná dôchodkyňa, polícia pripomína chodcom použitie reflexných prvkov

Zrážku s autom neprežila 78-ročná dôchodkyňa, polícia pripomína chodcom použitie reflexných prvkov

23.11.2023 (SITA.sk) – Pri dopravnej nehode v obci Bojná v okrese Topoľčany prišla v stredu popoludní o život 78-ročná chodkyňa. Zrazil ju vodič Toyoty Yaris, ktorý sa podľa polície pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke.

„Chodkyňa pravdepodobne prechádzala cez priechod pre chodcov a po náraze ju odhodilo do protismernej časti cesty. Pri dopravnej nehode utrpela, žiaľ, zranenia, ktorým na mieste podľahla. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom,“ informovala o tragickej nehode nitrianska polícia. Vyšetrovateľ Policajného zboru v Topoľčanoch začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Polícia vodičov vyzýva k zvýšenej opatrnosti na cestách, a to najmä zhoršenej viditeľnosti. Chodcom a cyklistom pripomína, aby používali reflexné vesty a reflexné prvky.

Viac k témam: Reflexné pásky, Tragická dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Zrážku s autom neprežila 78-ročná dôchodkyňa, polícia pripomína chodcom použitie reflexných prvkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Jeden komentár

  1. vy uz nikoho nevyzyvajte ale sudy nech zvysia podstatne tresty za chlast za volantom a za dokazane nevenovanie dostatocnej pozornosti riadeniu vozidla v oboch pripadoch sa stava auto smrtiacou zbranou a ked dojde k usmrteniu osoby dokonca na prechode pre chodcov treba im naparit poriadnu palku rokov za mrezami….ine ako tvrda represia nebude fungovat a aj to uz je otazne ci nie je neskoro…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *