Home / KULTÚRA / Kinga Puhová má za sebou súťaž Miss Universe 2023. Bol to splnený sen, hovorí (foto)

Kinga Puhová má za sebou súťaž Miss Universe 2023. Bol to splnený sen, hovorí (foto)

22.11.2023 (SITA.sk) – Miss Slovensko 2023 Kinga Puhová má za sebou súťaž Miss Universe 2023. Na súťaži sa zúčastnili finalistky z celého sveta a v stredoamerickom Salvádore absolvovali nabitý program. V prezidentskom paláci ich prijal aj salvádorský prezident Nayib Bukele.

Vo finále, ktoré sa uskutočnilo 18. novembra nakoniec zvíťazila 23-ročná Miss Nikaragua Seynnis Palacio, ktorá je aktivistkou za duševné zdravie a pracuje ako audiovizuálna producentka. Na druhom mieste sa umiestnila Miss Thajsko a na treťom finalistka z Austrálie.

Splnený sen

Ako uviedla Kinga Puhová, boli to neskutočné dva týždne, ktoré boli pre ňu najkrajšie a súčasne najnáročnejšie v živote. Informovala o tom PR manažérka projektu Miss Slovensko Silvia Paprancová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Som vďačná za krásne zážitky a množstvo sprievodného programu, hoci boli dni, keď sme spali len štyri až päť hodín. Silu mi však dodávala obrovská podpora a krásne správy, ktoré som dostávala. Salvádor je nádherná krajina s priateľskými ľuďmi, bohatou kultúrou a prírodnými krásami, ktoré sme mohli vďaka organizácii Miss Universe spoznávať,“ uviedla Puhová a pokračovala s tým, že mali možnosť vidieť naživo aktívnu sopku či nádherné pobrežie Salvádoru. Finalistky absolvovali aj prehliadku hlavného mesta a ochutnali miestne špeciality.

„Pre mňa bola táto súťaž splnením snov a tiež, že som mohla reprezentovať Slovensko na takejto prestížnej svetovej súťaži. Ďakujem celému tímu Miss Slovensko a riaditeľovi súťaže Michaelovi Kováčikovi za profesionálnu prípravu, pomoc a podporu na mojej ceste,“ dodala Puhová.

23-ročná Kinga z Dunajskej Stredy sa na súťaži predviedla aj v národnom kostýme, s ktorým sa dostala do výberu hlasovania o najlepší National Costume. Kostým „Ethereal Serenity“ si Kinga navrhla sama a zrealizovala ho návrhárka Yvona Leitner.

Týždne nabité programom

Ako podotkli organizátori Miss Slovensko, Kinga absolvovala na súťaži náročné týždne nabité programom. Spoločnosť jej robila Vanessa Švédová z Českej republiky, ktorá bola súčasne aj jej spolubývajúcou. Dievčatá počas programu navštívili mestečko Suchitoto, od Irma Guadron Natural Dyes Artist sa dozvedeli o starobylých mayských technikách farbenia indigom, ktoré si aj vlastnoručne vyskúšali.

Absolvovali aj ochutnávky miestnej kávy a maľovali výhľad na aktívnu sopku Santa Ana, v ktorej okolí sa káva pestuje. Súťažiace si pozreli aj národný park Cerro Verde, kde sa nachádza orchideová záhrada a vyhliadkové terasy, z ktorých vidno sopky Izalco a Santa Ana (Ilamatepeq), ako aj jazero Coatepeque a mestá Juayúa, Nahuizalco a historické Acajutla s prístavom. Dievčatá podporili aj projekt Smile Train účasťou na charitatívnej večeri Fundraising Charity Gala Dinner a navštívili Benjamin Bloom’s Chidren hospital. Smile Train umožňuje bezplatnú operáciu detí s rozštepom vo viac ako 90 krajinách.

„Delegátky z 84 krajín sveta pripravili pre malých pacientov zrkadielka s odkazmi do ktorých sa deti môžu pozrieť po operácii. Ďalším spoločným navštíveným projektom bol Best Buddies International, čo je dynamická a rastúca organizácia vďaka ľuďom, ktorí každý deň pomáhajú napĺňať jej poslanie. Všetci v tíme Best Buddies zdieľajú svoju energiu a nadšenie, keď pracujú na zlepšovaní života ľudí s mentálnym a vývojovým postihnutím.“ doplnili organizátori Miss Slovensko a uzavreli s tým, že si dievčatá v posledné finálové dni prešli aj dôležitým interview s porotcami.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Miss Slovensko 2023, Miss universe
Zdroj: SITA.sk – Kinga Puhová má za sebou súťaž Miss Universe 2023. Bol to splnený sen, hovorí (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš. Naživo ju publiku predstaví na svojom Bodka Tour 2024

Zo skladby a jej textu je ľahké porozumieť významu piesne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *