Home / SLOVENSKO / V Miláne pred zápasom Ligy majstrov pobodali fanúšika PSG a policajta (foto)

V Miláne pred zápasom Ligy majstrov pobodali fanúšika PSG a policajta (foto)

8.11.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 8. novembra, 13:21

Fanúšik francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain aj jeden policajt utrpeli zranenia pri utorkových potýčkach medzi priaznivcami PSG a talianskeho tímu AC Miláno pred vzájomným zápasom Ligy majstrov na milánskom San Sire.

Obe zranené osoby utrpeli bodné poranenia, pričom vážnejšie zranenia utrpel fanúšik z Francúzska.

Zranili aj strážcu zákona

Podľa talianskych médií skupina približne 50 priaznivcov Milánčanov s maskami či prilbami na hlavách napadla fanúšikov súpera v milánskej časti Navigli a hádzala na nich svetlice. Fanúšik PSG utrpel dve bodné rany do nohy a jeho zdravotný stav aktuálne nie je známy.

V Miláne sa tiež odohrali strety medzi priaznivcami PSG a políciou, ich výsledkom bolo spomenuté zranenie strážcu zákona. Ten tiež utrpel bodnú ranu do nohy a údajný útočník skončil za mrežami.

„AC Miláno odsudzuje každú formu násilia: futbal je pre nás vášňou a nie nenávisťou. Šport má spájať, nie rozdeľovať,“ napísal taliansky klub na sociálnej sieti X vo francúzštine, angličtine aj taliančine.

Nestalo sa to prvýkrát

Aj v septembri v Miláne utrpel bodnú ranu fanúšik hostí, stalo sa to tiež pred súbojom LM proti anglickému Newcastlu United. Futbalisti AC sa v minulej sezóne dostali až do semifinále „milionárskej súťaže“, v aktuálnom ročníku si prvé body pripísali až v utorok triumfom nad PSG 2:1.

V tomto súboji hostia viedli gólom slovenského stopéra Milana Škriniara, no Rafael Leao a Olivier Giroud potom zariadili „otočku“.

Viac k témam: Futbaloví fanúšikovia, liga majstrov 2023/2024, Pobodanie, Útok nožom
Zdroj: SITA.sk – V Miláne pred zápasom Ligy majstrov pobodali fanúšika PSG a policajta (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útok na premiéra Fica bol politický motivovaný, povedal minister vnútra Šutaj Eštok (video)

Ako ďalej minister uviedol, útočník na premiéra vystreli päťkrát.

Jeden komentár

  1. fandil som uz pred 65 rokmi na futbalom stadione aj hokejovom stadione Slovana ale okrem a aj to obcas slovnych utokov skandovanim neboli ako toto podobne prejavy…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *