Home / SVET / Washington popiera tlak na Kyjev, aby rokoval s Ruskom o mieri

Washington popiera tlak na Kyjev, aby rokoval s Ruskom o mieri

8.11.2023 (SITA.sk) – Americké ministerstvo zahraničných vecí poprelo správy, že USA naliehali na Ukrajinu, aby sa zúčastnila na mierových rokovaniach s Ruskom.

Mierový vzorec

Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent, ktorý cituje vyjadrenie hovorcu amerického rezortu diplomacie Vedanta Patela.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Nie sme si vedomí žiadnych rozhovorov s Ukrajinou o rokovaniach mimo štruktúry mierového vzorca,“ povedal Patel novinárom s poukázaním na 10-bodový plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pre ukončenie vojny.

Stiahnutie ruských vojakov

Zelenského mierový plán požaduje úplné stiahnutie ruských vojakov z nelegálne okupovaných ukrajinských území a obnovenie územnej celistvosti Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Americká televízia NBC News však v závere minulého týždňa uviedla, že americkí a európski predstavitelia tajne rokovali s ukrajinskou vládou o možných vyjednávaniach s Ruskom, pričom podľa zdrojov NBC News boli súčasťou diskusie aj prípadné ukrajinské ústupky.

Viac k témam: Mierové rokovania, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Washington popiera tlak na Kyjev, aby rokoval s Ruskom o mieri © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nočný útok na Odesu zabil troch ľudí

Rusko zaútočilo na Odesu aj v pondelok, čo si vyžiadalo päť mŕtvych.

Jeden komentár

  1. „mily“ Washington, ziadne mierove rokovania nebudu pokial si to nebude priat Rusko na čele s V.Putinom…a podmienky ukoncenia akcie zo strany Ruska su uz dlhodobo zname a tie nie su dodnes splnene…tak jake pak co pak?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *