Home / EKONOMIKA / Rusko nie je bližšie k víťazstvu, vojnoví blogeri majú obavy zo zimnej ukrajinskej protiofenzívy

Rusko nie je bližšie k víťazstvu, vojnoví blogeri majú obavy zo zimnej ukrajinskej protiofenzívy

7.11.2023 (SITA.sk) – Rusko „v súčasnosti nie je bližšie k víťazstvu na Ukrajine„. V najnovšej aktualizácii o vývoji vojny na Ukrajine to uviedli analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ktorí tiež poukázali na obavy ruských vojenských blogerov, že „ruské sily budú pravdepodobne v zime čeliť obnovenej ukrajinskej protiofenzíve“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskí vojnoví korešpondenti sa tiež domnievajú, že Rusko v nadchádzajúcich mesiacoch neprevezme iniciatívu v bojoch na Ukrajine. Iní vojenskí blogeri zasa oslavovali tvrdenia hlavného veliteľa ukrajinskej armády Valerija Zalužného o „vojne v slepej uličke“ ako znamenie toho, že Rusku sa vo vojne darí.

Ďalší však upozornili, že Rusko by malo byť opatrné v súvislosti so Zalužného vyhláseniami o ukrajinských ťažkostiach, a podotkli, že ruské sily majú pred sebou „dlhú a náročnú vojnu“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusko nie je bližšie k víťazstvu, vojnoví blogeri majú obavy zo zimnej ukrajinskej protiofenzívy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské domácnosti si od vstupu do Európskej únie polepšili, peňaženky ľudí sú plnšie a miera nezamestnanosti je nižšia

V priebehu dvoch desaťročí slovenská ekonomika prešla rôznymi fázami vzostupov, kríz a stagnácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *