Home / SVET / Počkajte na výsledky vyšetrovania, vyzýva Kyjev v súvislosti so správou o možnom ukrajinskom zásahu Kosťantynivky

Počkajte na výsledky vyšetrovania, vyzýva Kyjev v súvislosti so správou o možnom ukrajinskom zásahu Kosťantynivky

19.9.2023 (SITA.sk) – Oddelenie strategickej komunikácie ukrajinskej armády vyzvalo médiá, aby počkali na výsledky oficiálneho vyšetrovania raketového útoku na tržnicu v meste Kosťantynivka.

Vyjadrilo sa tak po článku novín The New York Times, podľa ktorého bol úder zo 6. septembra „tragická nehoda“ spôsobená ukrajinskou raketou a nie ruským ostreľovaním. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Za účelom objasnenia okolností raketového útoku začala Bezpečnostná služba Ukrajiny 6. septembra trestné konanie podľa článku 438 Porušenie zákonov a zvykov vojny. V súčasnosti sa koná oficiálne vyšetrovanie. Do jeho ukončenia je vyjadrovanie sa k akýmkoľvek podrobnostiam o incidente zákonom zakázané a neodporúčané,“ uviedlo oddelenie vo vyhlásení pre Ukrajinskú pravdu. Poukázalo pritom na to, že akékoľvek komentáre a domnienky „môžu a použijú ruskí propagandisti“.

Ukrajinská vláda 6. septembra informovala, že ruská armáda zasiahla tržnicu v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti, pričom útok zabil 16 ľudí a 33 zranil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

The New York Times však v pondelkovom článku založenom na ich vlastnom vyšetrovaní uvádzajú, že „tragickú nehodu“ spôsobil pád ukrajinskej rakety a nie ostreľovanie ruskými silami.

Viac k témam: Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Počkajte na výsledky vyšetrovania, vyzýva Kyjev v súvislosti so správou o možnom ukrajinskom zásahu Kosťantynivky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Je len otázkou času, kedy Rusi dobyjú mesto Čašiv Jar, tvrdí vojenské spravodajstvo Ukrajiny

Rusi považujú obsadenie mesta Časiv Jar za kľúčové pre ďalší postup v Doneckej oblasti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *