Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Slovensko odklonilo civilné lietadlo do ukrajinského vzdušného priestoru, incident vyšetria

Slovensko odklonilo civilné lietadlo do ukrajinského vzdušného priestoru, incident vyšetria

24.6.2023 (SITA.sk) – Lietadlo spoločnosti Enter Air na ceste z Poľska do Turecka vstúpilo na niekoľko minút do ukrajinského vzdušného priestoru. Referuje o tom web rozhlasovej stanice RMF24. Incident nastal v piatok popoludní.

Lietadlo smerovalo do Antalye

Civilný let spoločnosti Enter Air z Poznane do tureckej Antalye vstúpil do vzdušného priestoru Ukrajiny, ktorý je od začiatku vojny uzavretý, približne o 20 kilometrov.

Lietadlo prechádzalo ponad búrku a slovenská letová kontrola ho nasmerovala na túto trasu. Všetko prebehlo v súlade s bezpečnostnými postupmi,“ uviedla letecká spoločnosť pre TVN24.

Incident sa bude prešetrovať

Poľský úrad civilného letectva incident potvrdil s tým, že piloti boli v kontakte so slovenskými dispečermi leteckej dopravy, keďže na trase lietadla bol búrkový front.

Incident bude podrobne vyšetrovať poľský Úrad civilného letectva a Štátna komisia pre vyšetrovanie leteckých incidentov.

Viac k témam: Slovenská letová kontrola, vzdušný priestor
Zdroj: SITA.sk – Slovensko odklonilo civilné lietadlo do ukrajinského vzdušného priestoru, incident vyšetria © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Suezský prieplav zdvihne tranzitné poplatky, časom sa to však môže zmeniť

Káhira informovala, že zvýšenie poplatkov nadobudne účinnosť od 1. mája.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *