Home / šport / Futbal / Slováci vo Vaduze nezvíťazili už takmer 20 rokov, v boji o Euro 2024 má však Calzona recept na úspech

Slováci vo Vaduze nezvíťazili už takmer 20 rokov, v boji o Euro 2024 má však Calzona recept na úspech

20.6.2023 (SITA.sk) – Slovenskú futbalovú reprezentáciu po zisku troch bodov v sobotňajšom súboji na Islande čaká v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku ďalší dôležitý duel, vo Vaduze ich sily preverí domáci výber Lichtenštajnska.

Posledné zápasy skončili remízou

Slováci by radi potvrdili víkendový triumf na pôde futbalového „trpaslíka“, na pamäti však musia mať skutočnosť, že v ostatných dvoch súťažných dueloch vo Vaduze slovenská reprezentácia len remizovala. V júni 2013 sa tam zrodila remíza 1:1 v boji o MS 2014 a v auguste 2005 nerozhodný výsledok 0:0 v kvalifikácii o postup na MS 2006.

Ani na jeden z týchto svetových šampionátov sa Slováci nedostali. Zatiaľ ostatný triumf (2:0) v Lichtenštajnsku dosiahli slovenskí futbalisti ešte v októbri 2003 v boji o ME 2004, teda pred takmer dvadsiatimi rokmi.

Hrať rýchlo, ale pokojne

Posledná dva súťažné zápasu sme tu remizovali. Musíme a chceme prerušiť toto 20-ročné čakanie na súťažný triumf v Lichtenštajnsku,“ povedal taliansky tréner na lavičke výberu SR Francesco Calzona a pridal aj recept na možný úspech: „Hrať rýchlo, veľmi rýchlo posúvať loptu od nohy, ale hrať pokojne svoj futbal.“

Šancu nastúpiť v Lichtenštajnsku má aj stredopoliar Patrik Hrošovský, ktorý od roku 2019 pôsobí na klubovej úrovni v belgickom Genku.

Zvládli sme na Islande ťažký zápas, máme tri dôležité body od priameho rivala v boji o 2. miesto, teraz ich musíme vo Vaduze potvrdiť. Sme v zápase jasným papierovým favoritom, žiada si to od nás dobre vstúpiť do toho. Sme dobrá partia, nemyslíme na to, že je to koniec sezóny, že bolo toho veľa, nikto nezatína zuby, chcem proste uspieť. Videli sme zostrihané video z piatkového zápasu Lichtenštajnska v Luxembursku, domácich nesmieme podceniť, musíme hľadieť na seba. Najdôležitejšie v takýchto dueloch je náš prístup k nemu,“ poznamenal pred súbojom u súpera.

Viac k témam: futbalový zápas, Kvalifikácia o postup na ME 2024 vo futbale, Tréner, triumf
Zdroj: SITA.sk – Slováci vo Vaduze nezvíťazili už takmer 20 rokov, v boji o Euro 2024 má však Calzona recept na úspech © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 66 rokov zomrel podnikateľ Fedor Flašík

Fedor Flašík prehral boj s rakovinou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *