Home / SVET / Streľba na škole v Belehrade má desiatu obeť, dievča s vážnymi zraneniami hlavy zomrelo v nemocnici

Streľba na škole v Belehrade má desiatu obeť, dievča s vážnymi zraneniami hlavy zomrelo v nemocnici

15.5.2023 (SITA.sk) – Počet obetí nedávnej streľby v škole v centre Belehradu stúpol na desať. Tamojšie úrady informovali, že v pondelok ráno zomrelo na klinike v srbskej metropole dievča, ktoré pri útoku z 3. mája utrpelo vážne zranenia hlavy a odvtedy bolo hospitalizované v kritickom stave.

Trinásťročný žiak základnej školy Vladislava Ribnikara, ktorého polícia identifikovala ako Kostu Kecmanovića, pri útoku najprv zabil strážnika a následne troch žiakov na chodbe, opísal šéf belehradskej polície Veselin Milić.

Následne vošiel do triedy, ktorú si zrejme vybral len preto, že bola blízko pri vchode a opäť začal strieľať. Po skončení útoku strelec sám zavolal polícii, no úrady prijali telefonát informujúci o streľbe už dve minúty predtým.

O dva dni neskôr sa v Srbsku udiala ďalšia masová streľba. V troch dedinách pri meste Mladenovac, zhruba 50 kilometrov južne od Belehradu, útočník strieľal náhodne na ľudí z auta, pričom zabil osem osôb a 14 zranil.

Po masových streľbách sa na dvoch protestoch v Belehrade zišli desaťtisíce ľudí a žiadali odstúpenie členov vlády a zákaz televíznych staníc, ktoré podporujú obsah zobrazujúci násilnosti a pozývajú vojnových zločincov a ľudí z kriminálneho prostredia.

Viac k témam: Streľba v škole
Zdroj: SITA.sk – Streľba na škole v Belehrade má desiatu obeť, dievča s vážnymi zraneniami hlavy zomrelo v nemocnici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *