Home / SVET / Na juhu Ukrajiny sa na obranu pripravuje vyše 150-tisíc ruských vojakov, tvrdí ukrajinská vojenská rozviedka

Na juhu Ukrajiny sa na obranu pripravuje vyše 150-tisíc ruských vojakov, tvrdí ukrajinská vojenská rozviedka

15.5.2023 (SITA.sk) – V Zaporižžskej a Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny je v súčasnosti rozmiestnených približne 152-tisíc ruských vojakov, ktorí sa pripravujú na obranu svojich pozícií počas očakávanej ukrajinskej protiofenzívy.

Informuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrija Černiaka pre spravodajský web RBC Ukraine.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Nevidíme sťahovanie jednotiek zo Zaporižžskej alebo Chersonskej oblasti. Áno, robia určité kroky – berú niektoré veci, evakuujú niektorých ľudí, rabujú, ale nevidíme sťahovanie vojenských jednotiek. Napríklad v Enerhodare berú všetko, čo sa dá, ako autá a lekárske vybavenie, ale nesťahujú sa. Jasne si uvedomujú, že sa tam bude bojovať,“ povedal Černiak.

Podotkol, že ruskí vojaci sa pripravovali na obranu, posilňovali svoje existujúce obranné opevnenia a stavali nové, pretože vedia, že nemajú dostatok síl na ofenzívu.

Černiak tvrdí, že hlavným cieľom ruských okupačných síl je udržať svoje súčasné pozície. Vysvetlil tiež, že Rusi využívajú takzvanú „evakuáciu“ z okupovaných území na juhu Ukrajiny ako zásterku pre činnosť kontrarozviedky a filtračné operácie. Násilne deportujú aj prívržencov Ukrajiny, pretože sa obávajú, že by sa mohli rozvinúť partizánske hnutia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Na juhu Ukrajiny sa na obranu pripravuje vyše 150-tisíc ruských vojakov, tvrdí ukrajinská vojenská rozviedka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina stiahla americké tanky Abrams z frontu, bojové podmienky sa značne zmenili

Z časti sú za tým ruské útoky dronmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *