Home / SLOVENSKO / Ministerka spravodlivosti Dubovcová chce dokončiť súdnu reformu a zistiť najpálčivejšie problémy na ministerstve (video)

Ministerka spravodlivosti Dubovcová chce dokončiť súdnu reformu a zistiť najpálčivejšie problémy na ministerstve (video)

15.5.2023 (SITA.sk) – Nová ministerka spravodlivosti Jana Dubovcová chce pokračovať v začatej práci a dokončiť súdnu reformu. Na tlačovej konferencii novej vlády podotkla, že majú málo času, no chce zistiť, aké sú najpálčivejšie problémy v jej rezorte a ako ich riešiť. Sústrediť sa chce aj na prípravu podmienok pre budúceho ministra.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Jana Dubovcová sa ako sudkyňa nebála poukazovať na korupciu v súdnictve a kritizovať praktiky bývalého ministra spravodlivosti a predsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefana Harabina, za čo čelila disciplinárnemu konaniu. Sudcovskej funkcie sa vzdala a úspešne kandidovala na poslankyňu parlamentu.

V roku 2012 ju zvolili za verejnú ochrankyňu práv. Z tejto pozície riešila mnohé podnety v oblasti politických, sociálnych, národnostných a ďalších práv. Z vlastnej iniciatívy realizovala prieskumy o činnosti orgánov sociálnoprávnej ochrany detí, práv mladistvých vo výkone trestu, prístupu seniorov k sociálnym službám, bezbariérovosti verejných budov, nevyplatených miezd či prieťahoch v súdnych konaniach. Vyštudovala právo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Čaputová vymenovala úradnícku vládu (fotografie)

Viac k témam: Minister spravodlivosti, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Ministerka spravodlivosti Dubovcová chce dokončiť súdnu reformu a zistiť najpálčivejšie problémy na ministerstve (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *