Home / šport / Futbal / Tréner Rusnák berie na svetový šampionát do Argentíny 21 hráčov vrátane Trenčanov či Grigera z Cagliari

Tréner Rusnák berie na svetový šampionát do Argentíny 21 hráčov vrátane Trenčanov či Grigera z Cagliari

12.5.2023 (SITA.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov Albert Rusnák starší zverejnil mená hráčov, ktorí sa predstavia na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Argentíne. Šampionát sa začne 20. mája a potrvá do 11. júna, mladí Slováci (20.5. – 11.6.) sa v základnej B-skupine turnaja stretnú s rovesníkmi z USA, Ekvádora a exotického Fidži.

Kouč Rusnák do mužstva vybral spolu 21 futbalistov – troch brankárov, siedmich obrancov, šiestich stredopoliarov a piatich útočníkov.

Rozhodovali mikrodetaily

Nominácia sa netvorila jednoducho, ale môžem vyjadriť spokojnosť. Chcem sa poďakovať všetkým slovenským klubom, ze uvolnili hráčov. Máme v tíme futbalistov, o ktorých sme mali predstavu,“ povedal hlavný tréner na úvod štvrtkovej nominačnej tlačovej konferencie a pokračoval: „Chalani sa mená v nominácii dozvedeli až počas tejto tlačovej konferencie. Musia sa k tomu postaviť reálne. Vravel som im, že to nie je tragédia. Niektorí sú šťastní a niektorí smútia. Aj toto ich môže posilniť a posunúť v ich kariérach. Rozhodovali iba detaily, na niektorých postoch to boli mikrodetaily.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Nad viacerými menami visel pred zverejnením nominácie otáznik, keďže kluby ich považovali za dôležitých.

V nominácii je aj Adam Griger z talianskeho Cagliari, no je to s ním trochu zložitejšie. Klub mal isté podmienky, za akých ho pustí. Čakáme, ako dopadne jeho zápas v sobotu a podľa toho uvidíme, či sa k nám pripojí počas nedele alebo príde neskôr. Je pre mňa zvláštne, že nejaká Primavera je dôležitejšia ako MS. Ak by to bol A-tím, všetci to chápeme. Ale zachraňovať Primaveru a nepustiť hráča na MS, to sa nám zdalo nelogické. Mám prísľub, že najneskôr v stredu ho uvoľnia,“ prezradil tréner Rusnák a dodal: „Za daných podmienok sme spravili maximum pre prípravu na MS.

Vstúpia zápasom proti Fidži

Hráči spod Tatier vstúpia do svetového šampionátu 20. mája zápasom proti výberu Fidži. O tri dni neskôr nastúpia proti Ekvádorčanom a 26. mája odohrajú duel proti Američanom. Z každej zo šiestich základných skupín postúpia do osemfinále dve najlepšie mužstvá, ktoré doplnia najlepšie štyri tímy z tretích miest v skupinách.

O očakávaniach na svetovom šampionáte hlavný kormidelník poznamenal: „Nebudeme hovoriť, že pôjdeme od zápasu k zápasu. Chalani chcú ísť sebavedomo a dali si cieľ. Myslím si, že cestovať na MS a netúžiť ísť čo najďalej by bola blbosť. Chalani tam chcú byť čo najdlhšie, užiť si to a odohrať čo najviac zápasov. Je potrebné držať sa svojich cieľov a mať sny.

Mladí Slováci si vybojovali účasť na svetovom šampionáte do 20 rokov počas vlaňajších domácich majstrovstiev Európy hráčov do 19 rokov, keď v baráži zdolali Rakúšanov. Európu bude v Argentíne reprezentovať dovedna päť tímov – okrem Slovákov a Izraelčanov aj Angličania, Francúzi a Taliani.

Ambasádorom tímu SR „20“ je niekdajší reprezentačný útočník Martin Jakubko. „Na kempe pred MS sa vytvorila dobrá partia. Kolektív je dosť silný a tréneri si hráčov rozobrali. Verím, že hráči si vybrali tých, ktorí budú platní na šampionáte,“ prezradil vo štvrtok. Do dejiska šampionátu cestuje skôr a chce pripraviť prostredie pre slovenský tím, aby ich príchod prebehol čo najhladšie.

Nominácia slovenskej reprezentácie futbalistov do 20 rokov na majstrovstvá sveta v Argentíne:

Brankári: Adam Danko, Adam Hrdina, Samuel Belaník
Obrancovia: Samuel Kopásek, Dávid Ovšonka, Šimon Mičuda, Marek Ujlaky, Sebastian Kóša, Nicolas Šikula, Samuel Bagín
Stredopoliari: Ján Murgaš, Dominik Šnajder, Máté Szolgai, Mario Sauer, Dominik Hollý, Artur Gajdoš
Útočníci: Timotej Jambor, Nino Marcelli, Adam Gaži, Leo Sauer, Adam Griger

Zdroj: SITA.sk – Tréner Rusnák berie na svetový šampionát do Argentíny 21 hráčov vrátane Trenčanov či Grigera z Cagliari © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *