Home / SVET / Ukrajinská armáda mala pri Bachmute dosiahnuť prielom, Rusko to však odmieta

Ukrajinská armáda mala pri Bachmute dosiahnuť prielom, Rusko to však odmieta

12.5.2023 (SITA.sk) – Ruské ministerstvo obrany odmietlo tvrdenia, že ukrajinské sily prelomili časti frontovej línie okolo mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Učinilo tak vo štvrtok neskoro večer nezvyčajne prostredníctvom príspevku na Telegrame.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Vyhlásenia šírené jednotlivými telegramovými kanálmi o ‚prielomoch obrany‘ v rôznych častiach kontaktnej línie nie sú pravdivé,“ uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Najmenej dvaja ruskí vojenskí blogeri informovali o zhoršujúcej sa situácii ruských síl v okolí mesta, kde už mesiace trvajú tvrdé boje.

Ukrajinský vojenský veliteľ Andrij Bileckyj v stredu oznámil úspešné protiútoky pri Bachmute a dokonca i mecenáš ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin priznal, že Ukrajinci sa zmocnili časti územia, ktoré predtým okupovali Rusi. Prigožin dokonca vyslovil obvinenia, že ruskí vojaci svojvoľne opustili svoje pozície a utiekli.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruské ministerstvo obrany však uviedlo, že ruské útočné jednotky s leteckou a delostreleckou podporou postupujú v západnej časti Bachmutu, a tvrdí, že Ukrajina utrpela značné personálny a materiálne straty.

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda mala pri Bachmute dosiahnuť prielom, Rusko to však odmieta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *