Home / šport / Futbal / Haaland stanovil nový strelecký rekord Premier League, skóre ešte môže počas piatich duelov vylepšiť

Haaland stanovil nový strelecký rekord Premier League, skóre ešte môže počas piatich duelov vylepšiť

4.5.2023 (SITA.sk) – Nórsky futbalový útočník Erling Haaland sa gólom pričinil o stredajší triumf Manchestru City nad West Hamom United (3:0), pričom 35. presným zásahom v aktuálnom ročníku Premier League 2022/2023 stanovil nový strelecký rekord tejto súťaže. Doterajšie maximum s 34 gólmi patrilo dvojici Alan Shearer a Andy Cole.

Najdôležitejšie bolo vyhrať

„Bol to príjemný pocit, ako pri každom jednom góle, ktorý strelím. Najdôležitejšie bolo vyhrať zápas,“ povedal 22-ročný Haaland, ktorý v 70. minúte zvýšil na priebežných 2:0 pre „Citizens“. Celkovo nórsky ostrostrelec nasúkal v sezóne v rámci všetkých súťaží už 51 gólov.

Haalandov rekord je ešte pôsobivejší vzhľadom na skutočnosť, že Shearer a Cole stanovili predchádzajúce maximum v ére, keď v Premier League účinkovalo 22 tímov a každé z mužstiev odohralo v sezóne 42 zápasov.

Momentálne má najvyššia anglická súťaž s 20 účastníkmi počas ročníka 38 kôl. Navyše, Haaland môže vylepšiť tohtosezónny počet gólov v Premier League, keďže Manchester City odohrá ešte päť duelov.

Vynikajúca forma hráčov

Hráči ManCity sú momentálne vo vynikajúcej forme. Proti West Hamu United dosiahli deviate víťazstvo po sebe a predĺžili sériu bez prehry už na 19 súťažných duelov.

V zápase proti londýnskym „kladivárom“ zaznamenali ešte jeden pozoruhodný míľnik. Zásah Phila Fodena na konečných 3:0 v 85. minúte bol jubilejný 1000. gól ManCity v ére kouča Pepa Guardiolu, ktorá sa začala v roku 2016.

Viac k témam: Premier League, Rekord
Zdroj: SITA.sk – Haaland stanovil nový strelecký rekord Premier League, skóre ešte môže počas piatich duelov vylepšiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *