Home / SLOVENSKO / Rusko považuje za hrozbu takmer polovica Slovákov. USA najmä voliči Republiky, Smeru a ĽSNS

Rusko považuje za hrozbu takmer polovica Slovákov. USA najmä voliči Republiky, Smeru a ĽSNS

26.4.2023 (SITA.sk) – Rusko považuje za hrozbu 46 percent dospelej populácie obyvateľov Slovenskej republiky, kým USA považuje za hrozbu 41 percent dospelej populácie obyvateľov Slovenska.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vyplýva to z prieskumu prieskumnej agentúry Median SK, ktorý prebiehal od 6. marca do 5. apríla na vzorke 1057 respondentov starších 18 rokov. Informuje o tom v tlačovej správe analytik agentúry Michal Mislovič. Vnímanie Ruska ako hrozby priamo úmerne narastá s výškou dosiahnutého vzdelania.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Rusko ako hrozbu vnímajú najmä obyvatelia západného a východného Slovenska, ale aj tí, ktorí deklarujú podporu hnutí PS, KDH a OĽaNO aj strán Za ľudí, SaS, Dobrá voľba, Demokrati. Naopak, USA považujú za hrozbu najmä voliči hnutia Republika a strán Smer-SD aj ĽSNS.

Viac k témam: Prieskum
Zdroj: SITA.sk – Rusko považuje za hrozbu takmer polovica Slovákov. USA najmä voliči Republiky, Smeru a ĽSNS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Jeden komentár

  1. František Filip

    Pán Kmec a vy ste sa už pozeralí do zrkadla?Spočítajte tých tvári,ktoré vidíte a potom sa ozývajte o druhých.Všetci vaši suputnici majú v skriniach toľko tvári,koľko potrebujú.To sa ukáže po voľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *