Home / SLOVENSKO / Viete, že technológie testujú v najtvrdších podmienkach?

Viete, že technológie testujú v najtvrdších podmienkach?

26.4.2023 (SITA.sk) – Zameriavame sa na udržateľnosť a kvalitu. Naše tepelné čerpadlá testujeme v tých najtvrdších podmienkach. To znamená, že sú zrejme dostatočne odolné aj v prípade letu do vesmíru.“

Tvrdí to nemecká odborníčka Jenny Brandau. Od roku 2014 pracuje na oddelení technického plánovania v spoločnosti Vaillant Group. Jej rukami prechádzajú najmodernejšie ekologické riešenia na vykurovanie, prípravu teplej vody i chladenie. „Keď Vaillant testuje, testuje skutočne. Tak prečo čakať? Naše produkty skúšame v extrémoch a sú mimoriadne odolné. Z takých technológií sa budete naozaj dlho tešiť,“ vysvetľuje Jenny.

Udržateľnosť i kvalita

Mimoriadna odolnosť, trvácnosť a spoľahlivosť vykurovacích technológií sú v súčasnosti prvoradými cieľmi odborníkov i výrobcov. Jenny Brandau odporúča spoľahnúť sa na overenú a trvácnu kvalitu tepelných čerpadiel značky Vaillant. Sú trvalo udržateľným riešením, významne prispievajú k zníženiu emisií a zároveň šetria náklady na vykurovanie. Bezplatne generujú až 75 % požadovanej energie – priamo zo vzduchu.

Tieto vlastnosti má tepelné čerpadlo aroTHERM plus typu vzduch/voda (s výkonom od 3 do 12 kW, A+++). Je naplnené prírodným ekologickým chladivom R290 pre zníženie uhlíkovej stopy. To mu umožňuje podať nadpriemerný výkon a zároveň byť extrémne ohľaduplným k životnému prostrediu. Osvedčilo sa v novostavbách v energetickej triede A0 aj pri modernizáciách vykurovania v starších domoch s radiátormi (vďaka vysokej výstupnej teplote). Dá sa nainštalovať už za jeden deň, bez významných stavebných úprav. Ďalšími výhodami sú dizajnové prevedenie a minimálna hlučnosť. Systém pozostáva z tepelného čerpadla, ktoré sa umiestni k vonkajšej stene domu, na strechu garáže či do záhrady. Druhú časť tvorí vnútorná (interiérová) jednotka uniTOWER plus so zabudovaným 185 l zásobníkom teplej vody.

Odolné a spoľahlivé

Výhody domácnostiam prináša aj tepelné čerpadlo s technológiou oddeleného chladivového okruhu, aroTHERM split vzduch/voda (s výkonom od 3 do 12 kW, A++/A+++). Počas chladných mesiacov sa postará o príjemnú teplotu v interiéroch, v lete o chladenie a o teplú vodu po celý rok. Výhodou sú nižšie účty za energiu a menej emisií. Systém sa skladá zo splitového tepelného čerpadla a praktickej interiérovej jednotky uniTOWER Split, ktorej súčasťou je 185 l zásobník teplej vody.

Obidva typy teplených čerpadiel sú vhodné pre novostavby v energetickej triede A0. Dokážu totiž spolupracovať s ďalšími produktami značky Vaillant. Napríklad so solárnym systémom na ohrev vody, riadeným vetraním s rekuperáciou i fotovoltikou. Zároveň patria k najtichším tepelným čerpadlám typu vzduch/voda na trhu. Spolu so systémovým regulátorom a internetovým modulom sa dajú ovládať aj na diaľku cez aplikáciu v smartfóne či tablete.

www.vaillant.sk

Informačný servis

Viac k témam: PR, Technológie, Tepelné čerpadlá
Zdroj: SITA.sk – Viete, že technológie testujú v najtvrdších podmienkach? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *