Home / SLOVENSKO / Dvojnásobnou vraždou v Moste pri Bratislave sa má zaoberať Špecializovaný trestný súd, zrejme bola úkladná

Dvojnásobnou vraždou v Moste pri Bratislave sa má zaoberať Špecializovaný trestný súd, zrejme bola úkladná

25.4.2023 (SITA.sk) – Dvojnásobnou vraždou v Moste pri Bratislave z roku 2004 by sa mal zaoberať Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodol o tom v utorok senát Okresného súdu Bratislava I. Ako uviedol predseda senátu Branislav Harabin, je zrejmé, že v tomto prípade by malo ísť o úkladnú vraždu. Podľa aktuálneho znenia Trestného poriadku patria úkladné vraždy do pôsobnosti ŠTS.

Nový predseda senátu

Okresný súd už raz rozhodol o postúpení prípadu na Špecializovaný trestný súd. Krajský súd v Bratislave tak vec vrátil naspäť, keďže okresný súd o postúpení veci rozhodol na neverejnom zasadnutí a nie na hlavnom pojednávaní.

Naposledy sa vo veci dvojnásobnej vraždy riadne pojednávalo v roku 2016, následne odišiel pôvodný predseda senátu do dôchodku. Spisový materiál si tak musel naštudovať nový predseda senátu. V prípade, že v rámci trestného konania nastane zmena v senáte, musia obžalovaní so zmenou súhlasiť. Inak sa vykonané dokazovanie bude musieť pred súdom zopakovať.

Vražda v Moste pri Bratislave

Vražda mladej ženy a 10-ročného chlapca sa stala 29. decembra 2004 v Moste pri Bratislave. Obeťou mal byť podľa výsledkov vyšetrovania bývalý policajt Juraj G., otec chlapca a vtedajší partner zabitej ženy. Páchatelia však v aute omylom zastrelili dieťa a ženu. Vo veci boli pôvodne štyria obžalovaní, konkrétne odsúdený príslušník východoslovenského podsvetia Branislav A., a tiež Nikola P., Jozef B. a Karol M., ktorý je dlhodobo na úteku v zahraničí. Nikola P. je však momentálne v pozícii chráneného svedka.

Viac k témam: Súdy, Vražda
Zdroj: SITA.sk – Dvojnásobnou vraždou v Moste pri Bratislave sa má zaoberať Špecializovaný trestný súd, zrejme bola úkladná © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Jeden komentár

  1. vsetkym dozivotie a do smrti tvrdo makať…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *