Home / SVET / Ukrajinská amáda žiada o trpezlivosť v súvislosti so správami o východnom brehu Dnipra, zatiaľ nemôže nič potvrdiť

Ukrajinská amáda žiada o trpezlivosť v súvislosti so správami o východnom brehu Dnipra, zatiaľ nemôže nič potvrdiť

23.4.2023 (SITA.sk) – Hovorkyňa južného veliteľstva ukrajinskej armády Natalia Humeňuková v nedeľu požiadala o trpezlivosť v súvislosti so správami o možnom ukrajinskom postupe na východnom brehu rieky Dnipro v Chersonskej oblasti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vyjadrila sa tak deň po tom, ako americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) uviedol, že Ukrajina získala nové pozície na východnom brehu Dnipra. Informuje o tom web Kyiv Independent. Humeňuková povedala, že nemôže potvrdiť ani vyvrátiť správu ISW, keďže „podmienky vojenskej operácie si vyžadujú mlčanlivosť, kým to nebude dostatočne bezpečné pre našu armádu„.

ISW v sobotu konštatoval, že prvýkrát má dôveryhodné geolokalizované zábery ukrajinských pozícií na východnom brehu Dnipra a zdá sa, že Ukrajina dosiahla určitý postup. Podľa ISW ruskí vojenskí blogeri tiež pripustili, že „ukrajinské sily si udržiavajú pozície na východnom brehu Dnipra v Chersonskej oblasti, zriadili si stabilné zásobovacie trasy k týmto pozíciám a pravidelne v oblasti podnikajú výpady„.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Cherson, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská amáda žiada o trpezlivosť v súvislosti so správami o východnom brehu Dnipra, zatiaľ nemôže nič potvrdiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europarlament vyzýva na rázny boj proti ruským zásahom, zdôrazňujú to aj pre nadchádzajúce eurovoľby

Ruské zasahovanie odsudzujú aj slovenskí europoslanci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *