Home / SLOVENSKO / Polícia objasnila prípad dlhoročnej drogovej trestnej činnosti v Bratislavskom kraji, obvinila sedem osôb (video)

Polícia objasnila prípad dlhoročnej drogovej trestnej činnosti v Bratislavskom kraji, obvinila sedem osôb (video)

23.4.2023 (SITA.sk) – Polícia objasnila prípad dlhoročnej drogovej trestnej činnosti v Bratislavskom kraji. Vyšetrovateľ obvinil sedem osôb z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Ide o 40-ročného Michala, 30-ročnú Annamáriu, 36-ročnú Luciu, 35-ročnú Lindu, 46-ročného Romana, 32-ročného Tomáša a 41-ročnú Zuzanu.

Vyrábali a dodávali drogy

Dvojica obvinených, Michal a jeho družka Annamária, vyrábala metamfetamín aj v prítomnosti svojej maloletej dcéry. Pervitín po telefonickom dohovore dodávali ostatným obvineným, ktorí ho následne distribuovali koncovým užívateľom, tiež po predošlom telefonickom dohovore. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KRPZ) v Bratislave Jana Šimunková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Na základe zistených informácií mal 40-ročný Michal spolu so svojou družkou Annamáriou minimálne od januára roku 2022 zadovažovať rôzne prekurzory, z ktorých v jednom z rodinných domov v Dúbravke chemickou reakciou vyrábali metamfetamín. Prázdne obaly od prekurzorov následne skladovali v motorovom vozidle zn. Mercedes,“ uviedla polícia v tlačovej správe.

Páchateľ bol v 2014 už raz odsúdený

Polícia v posledných dňoch vykonala viacero domových prehliadok a prehliadky bytových aj nebytových priestorov, pri ktorých zaistila rozličné množstvá drog, chemických látok a príslušenstva na výrobu omamných a psychotropných látok. Zaistili tiež finančnú hotovosť a ďalšie veci podstatné pre trestné konanie.

Zároveň bolo zistené, že v roku 2014 bol 40-ročný Michal právoplatne odsúdený Krajským súdom v Bratislave za drogovú trestnú činnosť. Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný a podaný podnet na návrh na väzobné stíhanie obvinených,“ informuje polícia.

Viac k témam: Drogová trestná činnosť, Drogy, Obvinenie
Zdroj: SITA.sk – Polícia objasnila prípad dlhoročnej drogovej trestnej činnosti v Bratislavskom kraji, obvinila sedem osôb (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *