Home / EKONOMIKA / Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla, je tretia najnižšia na Slovensku

Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla, je tretia najnižšia na Slovensku

23.4.2023 (SITA.sk) – Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) opäť klesla. V marci sa jej hodnota znížila medzimesačne o 0,10 percenta na úroveň 3,42 percenta. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Aktuálna miera nezamestnanosti v Trenčianskom kraji je naďalej tretia najnižšia na Slovensku, nižšie hodnoty vykazuje len Bratislavský a Trnavský kraj. Podiel disponibilných uchádzačov o zamestnanie v produktívnom veku na obyvateľstve v produktívnom veku (PDU), ktorý je od začiatku tohto roka novým hlavným ukazovateľom o nezamestnanosti na Slovensku, sa v marci znížil na úroveň 2,66 percenta.

Najnižšiu úroveň PDU z deviatich okresov TSK má okres Trenčín s 1,91 percenta. V Trenčianskom kraji ďalej nasledujú okresy Ilava (1,97 percenta), Púchov (2,32 percenta), Nové Mesto nad Váhom (2,42 percenta), Bánovce nad Bebravou (2,48percenta), Myjava (2,61 percenta), Partizánske (2,69 percenta), Považská Bystrica (2,82percenta) a Prievidza (3,80 percenta).

Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť
Zdroj: SITA.sk – Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla, je tretia najnižšia na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *