Home / SVET / Vedenie ruskej armády sa chce na Ukrajine sústrediť na obranu, ale nemá odvahu ísť za Putinom

Vedenie ruskej armády sa chce na Ukrajine sústrediť na obranu, ale nemá odvahu ísť za Putinom

23.4.2023 (SITA.sk) – Velenie ruskej armády podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) sa pravdepodobne snaží presvedčiť ruského prezidenta Vladimira Putina, aby sa Moskva na Ukrajine vzdala ofenzívnych operácií a aby sa sústredila na obranu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Inštitút však predpokladá, že velenie armády nemá odvahu predložiť túto myšlienku Putinovi priamo. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu a náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov sú pravdepodobne citliví na hrozbu ukrajinskej protiofenzívy, ale na Putinovo naliehanie pravdepodobne pokračujú v posielaní profesionálnych vojakov na posilnenie nezmyselných ofenzívnych operácií,“ uviedol Inštitút pre štúdium vojny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

ISW poukazuje na to, že Putin uprednostňuje vernosť pred odbornosťou, čo pravdepodobne bráni Šojguovi a Gerasimovovi v sústreďovaní sa na vytvorenie optimálnych podmienok na účinnú obranu a namiesto toho mrhajú elitnými jednotkami vo vyčerpávajúcich bojoch za malé zisky.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Vedenie ruskej armády sa chce na Ukrajine sústrediť na obranu, ale nemá odvahu ísť za Putinom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruská armáda zaútočila na infraštruktúru Ivanofrankivskej oblasti, protivzdušná obrana zostrelila všetky drony

Nijaké obete nehlásili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *