Home / šport / Hokej / Slováci v príprave na MS opäť zdolali Švajčiarov, rozhodol až Petrášov gól v predĺžení

Slováci v príprave na MS opäť zdolali Švajčiarov, rozhodol až Petrášov gól v predĺžení

15.4.2023 (SITA.sk) –

Slovenskej reprezentácii hokejistov vyšiel aj druhý duel v záverečnej časti prípravy na májové majstrovstvá sveta. Po piatkovom triumfe 2:0 vo Vispe zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho zdolali domácich Švajčiarov aj v sobotňajšej odvete v Porrentruy 3:2 po predĺžení.

Peter Cehlárik a Andrej Kudrna v riadnom hracom čase zakaždým zamazali najtesnejší náskok súpera, v predĺžení rozhodol Šimon Petráš.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Slovenský výber nič nezlomilo

Rovnako ako v piatok boli strelecky aktívnejší domáci Švajčiari, nemali však až tak výraznú prevahu. V prvej tretine sa ujali vedenia v 7. minúte zásahom Andrého Heima, ale v 15. minúte vyrovnal Peter Cehlárik po spolupráci s kapitánom Marekom Hrivíkom.

V druhej tretine domáci využili početnú výhodu a vylúčenie obrancu Adam Jánošíka potrestal sekundu pred jeho návratom na ľad Calvin Thürkauf. Ani to však slovenský výber nezlomilo a vyrovnania sa opäť dočkali v úvode tretej časti – Matúš Sukeľ uspel na vhadzovaní a Andrej Kudrna strelou švihom prekonal brankára Connora Hughesa.

V závere III. tretiny nemali domáci príležitosť na tlak, keďže hrali päťminútové oslabenie po faule Thürkaufa na Martina Gernáta.

O výhre rozhodol Petráš

Nasledovalo predĺženie, v jeho úvode slovenskí hokejisti mali výhodu presilovky a aj ju využili – po prihrávke od kapitána Hrivíka rozhodol Šimon Petráš, útočník trenčianskej Dukly dosiahol premiérový presný zásah v najcennejšom drese.

V závere ďalšieho týždňa absolvujú slovenskí hokejoví reprezentanti dve prípravné stretnutia v Ostrave-Porube proti Čechom, v Žiline a Trenčíne potom privítajú Nemcov.

Generálkou na svetový šampionát (12.-28.5. v Rige a Tampere) budú stretnutia proti Rakúšanom – 4. mája v Kapfenbergu a o dva dni neskôr v Trenčíne.

Prípravný medzištátny zápas výberov mužov

Porrentruy (Švajčiarsko):

Švajčiarsko – Slovensko 2:3 po predĺžení (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

Góly: 8. Heim (Thürkauf), 25. Thürkauf (Meyer) – 15. Cehlárik (Hrivík), 43. Kudrna (M. Sukeľ), 61. Petráš (Hrivík)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: Thürkauf (Švaj.) 5 min za napadnutie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štolc, Hürlimann – Cattaneo, Duc (všetci Švaj.), 3012 divákov

Zostavy:

Švajčiarsko: Hughes – Loeffel, Glauser, Fora, Frick, Vouardoux, Bichsel, Aebischer, Egli – Kneubuehler, Jäger, Bader – Moy, Müller, Meyer – Bertschy, Heim, Thürkauf – Riat, Fahrni, Schmid

Slovensko: Latkócy – Gernát, M. Ivan, Beňo, Golian, Gachulinec, Jánošík, Gajdoš – Cehlárik, Hrivík, Takáč – Holešinský, M. Sukeľ, Kudrna – Lantoši, Tamáši, Baláž – Petráš, Čacho, Lunter – Faško-Rudáš

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023
Zdroj: SITA.sk – Slováci v príprave na MS opäť zdolali Švajčiarov, rozhodol až Petrášov gól v predĺžení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *