Home / SLOVENSKO / Trnava vybrala za parkovanie v meste viac ako 1,5 milióna eur, ide o rekordnú čiastku

Trnava vybrala za parkovanie v meste viac ako 1,5 milióna eur, ide o rekordnú čiastku

11.4.2023 (SITA.sk) – Trnava vybrala v minulom roku za parkovanie v meste 1,6 milióna eur. Ide o rekordnú čiastku, v predchádzajúcich rokoch sa príjem z poplatku za parkovanie pohyboval na úrovni okolo 950-tisíc eur.

Zvýšenie sadzieb

V minulom roku sa v príjmoch naplno prejavilo zvýšenie sadzieb za parkovanie v centre mesta, platné od augusta 2021, ako aj postupné rozširovanie plateného parkovania so zvýhodnením rezidentov mimo centra. V tomto roku má Trnava v rozpočte naplánovaný príjem z poplatku za parkovanie vo výške 2 milióny eur.

Príjmy z parkovania boli podľa záverečného účtu mesta Trnavy za rok 2022 dosiahnuté hotovostnými a kartovými úhradami v parkovacích automatoch, zaslaním SMS správ, platbami prostredníctvom webovej aplikácie, ako aj nákupom parkovacích kariet.

Kontrola plateného parkovania

Mestská polícia v Trnave začala minulý rok na kontrolu plateného parkovania využívať vozidlo vybavené kamerami, ktoré v platených zónach za jazdy skenujú evidenčné čísla zaparkovaných áut. Toto vozidlo podľa náčelníka Mestskej polície v Trnave Ivana Ranušu výrazne zefektívnilo kontrolu plateného parkovania.

Trnava za ostatných desať rokov vybrala na poplatku za parkovanie 9,5 milióna eur. Výrazný prepad v príjmoch nastal len v roku 2020, keď platili prísne protipandemické opatrenia. V predpandemickom roku 2019 išlo do rozpočtu mesta z parkovania 993-tisíc eur, v roku 2021 takmer 964-tisíc eur.

Poplatky za parkovanie sú príjmom mesta, Trnava nevyužíva na ich výber žiadne ďalšie subjekty.

Viac k témam: mestské poplatky, Parkovanie, Platené parkovisko, protipandemické opatrenia
Zdroj: SITA.sk – Trnava vybrala za parkovanie v meste viac ako 1,5 milióna eur, ide o rekordnú čiastku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *