Home / SLOVENSKO / Súd v kauze vraždy Kuciaka pokračuje výsluchom kľúčového svedka Andruskóa

Súd v kauze vraždy Kuciaka pokračuje výsluchom kľúčového svedka Andruskóa

6.4.2023 (SITA.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok pokračuje hlavné pojednávanie v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, ktoré je spojené aj s kauzou prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Pojednávanie konkrétne pokračuje výsluchom kľúčového svedka Zoltána Andruskóa, ktorý je vo veci vraždy Kuciaka právoplatne odsúdený na 15 rokov väzenia. V prípade prípravy vrážd bol vyčlenený na samostatné konanie. Andruskó v rámci procesu vypovedal už v stredu 5. apríla a predtým viacero pojednávacích dní v roku 2022. Momentálne odpovedá na otázky procesných strán.

V rámci procesu sú ešte vytýčené termíny pojednávaní na 21. a 24. apríla, pričom súd avizoval ďalšie termíny na 9. a 12. mája. Na pojednávaní vytýčenom na 21. apríla by mal opätovne vypovedať odsúdený člen sereďského drogového gangu Ilija Weiss. Súd tiež zváži aj opätovný výsluch nitrianskeho podnikateľa Norbeta Bödöra.

Viac k témam: Príprava vrážd prokurátorov, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Súdy, Vražda Jána Kuciaka
Zdroj: SITA.sk – Súd v kauze vraždy Kuciaka pokračuje výsluchom kľúčového svedka Andruskóa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *