Home / SLOVENSKO / Ľudia si želajú nové tváre v politike, tvrdí strana Modrí a vyzbierala už takmer 13-tisíc podpisov

Ľudia si želajú nové tváre v politike, tvrdí strana Modrí a vyzbierala už takmer 13-tisíc podpisov

6.4.2023 (SITA.sk) – Novovznikajúca politická strana Modrí – Európske Slovensko za štyri týždne v uliciach vyzbierala viac ako 12 800 podpisov. Ako ďalej na tlačovej besede informoval Mikuláš Dzurinda, strana vzniká pre to, aby prispela k pozitívnej zmene spoločenskej klímy a taktiež prispela k riešeniam, ktoré Slovákom prinesú osoh i spokojnosť.

V uliciach a na námestiach sa prirodzeným lídrom podľa Dzurindu stal Peter Kysela. Ten si myslí, že vyzbieraný počet podpisov dokazuje dopyt po strane Modrí – Európske Slovensko.

Ľudia si želajú nové tváre v politike. Veľmi pozitívne reagovali na to, že majú možnosť sa s nami stretnúť a trochu nás poznať. Stretli sme učiteľov, ktorí sa sťažovali, že ich nikto nepočúva, študentov, ktorí cestovali do zahraničia, stretli sme lekárov, ktorí pracujú v Čechách či Rakúsku. Pýtali sme sa ich, prečo odišli a jasnou odpoveďou bola neporovnateľná úroveň zdravotníctva, služieb či vybavenie nemocníc,“ uviedol Kysela.

Novovznikajúcu stranu v najbližších dňoch čaká príprava ustanovujúceho kongresu, ktorý sa pravdepodobne uskutoční v Košiciach.

Viac k témam: Nová politická strana, Politická kríza, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Ľudia si želajú nové tváre v politike, tvrdí strana Modrí a vyzbierala už takmer 13-tisíc podpisov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Jeden komentár

  1. ak Curinda tvrdi, ze ludia si zelaju nove tvare v politike bud nas vsetkych povazuje za idiotov alebo jemu šibe…to ze Slovaci podpisu aj svoj umrtny list co sa stalo uz viackrat nie je nicim novym a len kvoli tomuto slovenskemu fanomenu ich nehnali odvsadial kde sa objavili kade lahsie…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *