Home / SLOVENSKO / Holandský kráľ s manželkou zavítajú do Popradu aj Tatier, zúčastnia sa tiež na modelovej hodine žiakov

Holandský kráľ s manželkou zavítajú do Popradu aj Tatier, zúčastnia sa tiež na modelovej hodine žiakov

9.3.2023 (SITA.sk) – Oficiálna návšteva holandského kráľovského páru v štvrtok pokračuje pod Tatrami. Kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Maxima spolu s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou zavítajú do Popradu, Liptovského Mikuláša aj Tatranského národného parku. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidentky SR Jozef Matej.

Diskusia o občianskom vzdelávaní

Holandský kráľovský pár a prezidentka Čaputová navštívia Centrum podpory Spišskej katolíckej charity v Poprade, ktoré poskytuje pomoc obyvateľom Ukrajiny utekajúcim pred vojnou. Neskôr sa presunú do Spišskej Soboty, kde si prezrú stredoveké námestie a Kostol sv. Juraja.

Program návštevy bude pokračovať diskusiou o občianskom vzdelávaní na Základnej škole Miloša Janošku v Liptovskom Mikuláši. Kráľovský pár sa spolu s prezidentkou SR zúčastnia aj na modelovej hodine žiakov 6. ročníka na tému boja proti dezinformáciám.

Projekt biodiverzity

V rámci programu navštívia aj Tatranský národný park, kde sa holandský kráľovský pár oboznámi s projektom biodiverzity a ochrany životného prostredia pri rieke Belá v Podbanskom.

Ide o posledný deň trojdňovej návštevy, ktorej hlavnými témami sú otázky právneho štátu a ochrany klímy vrátane prechodu na obehové hospodárstvo, ako aj podpora inklúzie a rozmanitosti v spoločnosti.

Viac k témam: holandský kráľ, Návšteva, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Holandský kráľ s manželkou zavítajú do Popradu aj Tatier, zúčastnia sa tiež na modelovej hodine žiakov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smolenický zámok pozýva na ochutnávku exkluzívnej zámockej medoviny

Smolenický zámok pripravuje pre svojich návštevníkov ochutnávku limitovanej Zámockej medoviny, ktorú vyrobilo medovinárstvo Včelovina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *