Home / SLOVENSKO / Nepremeškajte šancu na ovocie a zeleninu pre deti zadarmo. Zaregistrujte vašu školu alebo škôlku do čerstvých hlavičiek už dnes

Nepremeškajte šancu na ovocie a zeleninu pre deti zadarmo. Zaregistrujte vašu školu alebo škôlku do čerstvých hlavičiek už dnes

9.3.2023 (SITA.sk) – Piaty ročník úspešného projektu spoločnosti Kaufland sa práve otvára. Každá základná a materská škola sa môže zaregistrovať v dňoch od 9.03.2023 do 31.03.2023 a získať poriadnu dávku vitamínov pre svojich žiakov na celý školský rok 2023/24. Vďaka Čerstvým hlavičkám si deti obohatia jedálniček až o 9 kilogramov čerstvého ovocia a zeleniny.

Detská obezita sa dotýka stále väčšieho počtu mladistvých. V Európe takmer každé tretie dieťa trpí nadváhou a podľa prieskumov len 20 % školákov vo veku od 6 do 9 rokov konzumuje denne zeleninu. Vzhľadom na fakt, že stravovanie vo vzdelávacích zariadeniach tvorí viac ako 50 % ich denného energetického príjmu, je jeho kvalita, pestrosť a čerstvosť mimoriadne dôležitá. Preto spoločnosť Kaufland v uplynulých ročníkoch projektu venovala deťom viac ako 500 ton čerstvého ovocia a zeleniny, čím okrem iného pomáha zlepšovať ich stravovacie návyky. Projekt Čerstvé hlavičky získal aj záštitu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

„Prostredníctvom tohto projektu sa snažíme naučiť deti, aby jedli ovocie a zeleninu pravidelne a radi. Podieľame sa na vytváraní vzdelávacích a informačných materiálov a v spolupráci s občianskym združením Skutočne zdravá škola organizujeme webináre pre školy, ktoré sú zamerané na rozličné témy, súvisiace so stravovaním,“ hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland Slovensko.

Získajte prísun kvalitného ovocia a zeleniny pre vašu školu alebo škôlku

Aby si aj vaši školáci a škôlkari mohli dopĺňať energiu prostredníctvom čerstvého ovocia a zeleniny, nezabudnite, že registrácia aktuálneho piateho ročníka Čerstvých hlavičiek trvá od 9. marca do 31. marca 2023. Prihlásiť sa je možné len cez zástupcov základných a materských škôl alebo nimi poverených rodičov. Tento rok môže čerstvé ovocie a zeleninu od Kauflandu získať až 75 základných a 75 materských škôl.

Postup je jednoduchý – na stránke www.cerstvehlavicky.sk si škola alebo škôlka vyberie svoju partnerskú predajňu Kaufland, z ktorej bude v prípade výhry týždenne odoberať ovocie či zeleninu pre svojich zverencov. Do projektu sa môže zapojiť štátna, cirkevná, súkromná a špeciálna základná alebo materská škola, zriadená na území Slovenskej republiky, pričom o výhru súťaží každá základná a materská škola zvlášť.

O tom, ktorých 75 materských a 75 základných škôl, prihlásených do projektu, získa pravidelný prísun vitamínov, rozhodne aj tento rok hlasovanie. To sa uskutoční na stránke www.cerstehlavicky.sk a jeho výsledky budú známe už koncom júna.

Informačný servis

Viac k témam: Čerstvé hlavičky, Ovocie, PR, Zelenina
Zdroj: SITA.sk – Nepremeškajte šancu na ovocie a zeleninu pre deti zadarmo. Zaregistrujte vašu školu alebo škôlku do čerstvých hlavičiek už dnes © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *