Home / SVET / Sestra vodcu Kim Čong-una varovala pred zdrvujúcimi krokmi proti USA a Južnej Kórei

Sestra vodcu Kim Čong-una varovala pred zdrvujúcimi krokmi proti USA a Južnej Kórei

7.3.2023 (SITA.sk) – Vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una v utorok varovala, že sú pripravení podniknúť „rýchle, zdrvujúce kroky“ proti Spojeným štátom a Južnej Kórei. Kim Jo-čong sa tak vyjadrila deň po tom, čo v rámci americko-juhokórejských cvičení preletel americký bombardér B-52 schopný niesť jadrové zbrane. Podrobnosti o plánovaných krokoch však Kim vo svojom vyhlásení, ktoré zverejnili štátne médiá, neuviedla.

KĽDR ich obviňuje z nácviku invázie

Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) vníma vojenské cvičenia USA a Južnej Kórey za nácvik invázie a zvyčajne na ne reaguje testami zbraní, pripomína agentúra AP. Soul a Washington plánujú tento mesiac obnoviť najväčšie poľné cvičenia.

„Demonštratívne vojenské kroky a všetky druhy rétoriky zo strany USA a Južnej Kórey, ktoré sú také extrémne šialené, že ich nemožno prehliadnuť, nepochybne poskytujú (KĽDR) podmienky na to, aby bola nútená niečo urobiť, aby sa s nimi vyrovnala,“ vyhlásila Kim.

Neexistuje žiadna záruka

V separátnom stanovisku severokórejské ministerstvo zahraničia nazvalo spomenutý prelet B-52 ľahkovážnou provokáciou, ktorá posúva situáciu na polostrove „hlbšie do bezodnej šlamastiky“.

Podľa rezortu „neexistuje žiadna záruka, že nenastane násilný fyzický konflikt“, ak budú americko-juhokórejské vojenské provokácie pokračovať.

Viac k témam: Bombardér B-52H Stratofortress, Jadrové zbrane, Severokórejský vodca, Vojenské cvičenia
Zdroj: SITA.sk – Sestra vodcu Kim Čong-una varovala pred zdrvujúcimi krokmi proti USA a Južnej Kórei © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *