Home / SVET / Armáda sa ocitá pod čoraz tvrdším tlakom v Bachmute, kde sa odohrávajú jedny z najzúrivejších bojov, tvrdia Briti

Armáda sa ocitá pod čoraz tvrdším tlakom v Bachmute, kde sa odohrávajú jedny z najzúrivejších bojov, tvrdia Briti

4.3.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská armáda sa v meste Bachmut v Doneckej oblasti ocitá pod „čoraz tvrdším“ tlakom. V najnovšej aktualizácii to tvrdí britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V Bachmute sa odohrávajú jedny z najzúrivejších bojov. Podľa spravodajských informácií Spojeného kráľovstva ruské sily a žoldnieri z Wagnerovej skupiny urobili ďalší postup na severné predmestia, čím sa časť mesta ovládaná ukrajinskou armádou stala zraniteľnou voči ruským útokom z troch strán. Ukrajinci však tvrdia, že odrazili početné útoky v rôznych smeroch.

V piatok ruské sily vyhodili do vzduchu životne dôležitý zásobovací most do Bachmutu, ktorý spájal obliehané mesto s neďalekou dedinou Chromove.

Rusko sa už mesiace snaží dobyť Bachmut. Vojenský význam tohto mesta je obmedzený, no ruské víťazstvo v bojoch oň by bolo pre Kremeľ symbolickou vzpruhou po sérii nákladných neúspechov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Armáda sa ocitá pod čoraz tvrdším tlakom v Bachmute, kde sa odohrávajú jedny z najzúrivejších bojov, tvrdia Briti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *