Home / SVET / Japonsko uvalilo ďalšie sankcie proti Rusku, týkajú sa organizácií ako aj vysokopostavených predstaviteľov

Japonsko uvalilo ďalšie sankcie proti Rusku, týkajú sa organizácií ako aj vysokopostavených predstaviteľov

28.2.2023 (SITA.sk) – Japonská vláda uvalila sankcie na 48 jednotlivcov, 73 organizácií a jednu ruskú banku v súvislosti s ruskou vojnou na Ukrajine. Informuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie japonského ministerstva zahraničia.

Opatrenia týkajúce sa zmrazenia majetku sa týkajú 39 osôb, 73 organizácií a banky Rosbank v Ruskej federácii a deviatich ľudí z východných a južných oblastí na Ukrajine zapojených do nelegálnej anexie území.

Medzi sankcionovanými osobami je napríklad námestník ministra obrany Viktor Goremykin, šéf koncernu Kalašnikov Alan Lušnikov či zamestnanci generálneho štábu ruských ozbrojených síl a úradu ruského prezidenta. Japonské sankcie sa tiež dotýkajú napríklad Wagnerovej skupiny či ústavov Ruskej akadémie vied.

V rámci reštriktívnych opatrení tiež Tokio zaviedlo obmedzenia na export pre 21 ruských spoločností.

Viac k témam: Anexia, Sankcie proti Rusku, Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Japonsko uvalilo ďalšie sankcie proti Rusku, týkajú sa organizácií ako aj vysokopostavených predstaviteľov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zemetrasenie s magnitúdom 5,6 zasiahlo oblasť stredného Turecka, otrasy pocítili aj v okolitých provinciách

Otrasy s magnitúdom 5,6 udreli v meste Sulusaray v provincii Tokat, zhruba 450 kilometrov východne od hlavného mesta Ankara.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *