Home / SLOVENSKO / Chodkyňu na priechode zachytilo auto, zraneniam na mieste podľahla

Chodkyňu na priechode zachytilo auto, zraneniam na mieste podľahla

27.2.2023 (SITA.sk) – Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice – okolie začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia v súvislosti s dopravnou nehodou, pri ktorej prišla o život 70-ročná chodkyňa. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Vodič dôchodkyňu zachytil

V nedeľu krátko pred 19:00 viedol 56-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. Chrysler po ceste I/16, v smere od mesta Rožňava na obec Drienovec. V tom čase však po riadne označenom priechode pre chodcov pri obci Turňa nad Bodvou, v smere od autobusovej zastávky, na ktorej v tom čase stál autobus medzimestskej dopravy, na náprotivnú stranu cesty I/16, prechádzala 70-ročná chodkyňa.

Z doposiaľ presne nezistených príčin však vodič s autom chodkyňu, ktorá na sebe nemala žiadny reflexný prvok, na priechode pre chodcov zachytil. Tá po náraze dopadla na vozovku, žiaľ, pri strete s vozidlom utrpela zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahla.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Podrobnosti vyšetrujú

Vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu, zároveň ho podrobili dychovej skúške, jej výsledok však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdil, na zistenie prítomnosti iných návykových látok mu bol v nemocnici odobratý biologický materiál.

Skutočnosť, či bola pod vplyvom alkoholu, alebo iných návykových látok nebohá chodkyňa, bude zisťovaná pri nariadenej pitve. Akou mierou k tejto tragédii prispeli jej účastníci a čo bolo jej presnou príčinou, je predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava.

Viac k témam: Dopravná nehoda, Úmrtie
Zdroj: SITA.sk – Chodkyňu na priechode zachytilo auto, zraneniam na mieste podľahla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Jeden komentár

  1. v roku 1968 ked som sa dostal v auguste do Viedne sa mi tam pacilo ako kazdy vodic ked sa blizil k prechodu pre chodcov takmer zastavil a ked tam boli chodci naznacil im aby presli…potom som uvital, ze podobny cestny zakon bol prijaty aj u nas…a dnes neviem co sa deje ved skoro kazdy den je zabity chodec…ze by za to mohla mala ohladuplnost, ziadne predvidanie alebo za to moze agresivita permanentne nasratých ludi alebo dobre ockovanie?…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *