Home / SVET / Zobudili sme sa skoro a odvtedy sme nezaspali, povedal Zelenskyj o prvom dni invázie. V tomto roku vraj vojnu vyhrá

Zobudili sme sa skoro a odvtedy sme nezaspali, povedal Zelenskyj o prvom dni invázie. V tomto roku vraj vojnu vyhrá

24.2.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vyhlásil, že jeho krajina v tomto roku dosiahne víťazstvo v boji proti ruskej agresii. Spoločne s ostatnými Ukrajincami si tak pripomenul smutné prvé výročie dňa, v ktorý sa začala ruská invázia a označil ho za „najdlhší deň v našich životoch“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Prežili sme prvý deň otvorenej vojny. Nevedeli sme, čo prinesie zajtrajšok, ale jasne sme chápali, že počas každého zajtrajška musíme bojovať. A bojovali sme,“ povedal Zelenskyj v rannom videopríhovore. Bol to „najdlhší deň v našich životoch. Najťažší deň našej modernej histórie. Zobudili sme sa skoro a odvtedy sme nezaspali,“ povedal prezident o prvom dni invázie.

Ukrajinský líder zároveň sľúbil, že jeho krajina sa nevzdá tých Ukrajincov, ktorí žijú pod ruskou okupáciou. Ukrajina „na vás nezabúda, nevzdala sa vás. Tak alebo onak oslobodíme celú našu krajinu,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Príhovor, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Zobudili sme sa skoro a odvtedy sme nezaspali, povedal Zelenskyj o prvom dni invázie. V tomto roku vraj vojnu vyhrá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *