Home / SLOVENSKO / Rok bojov ukázal množstvo zla maskovaného za lži, povedala Remišová a odsúdila politiku nenávisti Smeru a extrémistov

Rok bojov ukázal množstvo zla maskovaného za lži, povedala Remišová a odsúdila politiku nenávisti Smeru a extrémistov

24.2.2023 (SITA.sk) – Útok Ruska na našich susedov na Ukrajine spôsobil nešťastie miliónov ľudí, ktorí prišli o domovy, svojich blízkych a o život. Rok bojov ukázal množstvo zla, ktoré sa maskuje lžami a šíri sa aj na Slovensku.

Uviedla to dočasne poverená vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) v tlačovej správe.

Vojna vzala pocit istoty vo svete

Aj jeden deň vojny je priveľa a je tragické, že vraždenie trvá už rok a stále nie je zastavené. Je mimoriadne kľúčové, že plány Ruska ako agresora neboli naplnené a Ukrajina úspešne bráni svoju slobodu, suverenitu a územnú celistvosť,“ tvrdí Remišová. Dodala, že odhodlanie obyvateľov i politického vedenia krajiny je inšpiráciou pre celé demokratické svetové spoločenstvo.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„(Vojna pozn. SITA) nám v okolitom svete zobrala pocit istoty a rovnováhy vo vzájomných medzinárodných vzťahoch. Skutočnosť, že v 21. storočí môže niekto tak agresívne ako Rusko zaútočiť na svojho suseda, bola pre mnohých veľmi nepríjemným zistením,“ uviedla ministerka.

Odsudzuje politiku nenávisti

Podľa nej je odsúdeniahodné, že si u nás niektorí politici „na čele s Robertom Ficom, Ľubošom Blahom (obaja Smer-SD) a extrémistami“ budujú politický prospech založený na nenávisti, na úkor ľudí umierajúcich vo vojne a na klamstvách propagandy Ruska.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Strana Za ľudí takúto politiku ostro odmieta. Som hrdá na to, že sa ľudia na Slovensku hneď na začiatku konfliktu zmobilizovali a nezištne začali pomáhať našim susedom z Ukrajiny. Poznám desiatky príbehov, keď ľudia obetovali svoje pohodlie, prostriedky a čas, aby pomohli civilistom, ktorí utekajú pred vojnou,“ tvrdí Remišová.

Predsedníčka Za ľudí je toho názoru, že pokračovanie v pomoci Ukrajine je naďalej dôležité v takej forme a objeme, aký Ukrajina potrebuje.

Slovensko dnes patrí medzi krajiny, ktoré najintenzívnejšie pomáhajú Ukrajine, nielen z hľadiska materiálu a potrebného vybavenia, ale predovšetkým humanitárnej podpory, zázemím a ochranou pre desaťtisíce rodín, najmä žien, starších ľudí a deti,“ dodala ministerka.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rok bojov ukázal množstvo zla maskovaného za lži, povedala Remišová a odsúdila politiku nenávisti Smeru a extrémistov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tender na nákup systémov protivzdušnej obrany označil Kaliňák za fejk a neexistuje teda ani jeho víťaz (video)

V poslednej chvíli sa teraz posudzuje izraelský, nórsky a kórejsky systém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *