Home / SVET / Putin opäť precenil možnosti ruskej armády, jej veľká ofenzíva sa podľa Američanov skončí fiaskom

Putin opäť precenil možnosti ruskej armády, jej veľká ofenzíva sa podľa Američanov skončí fiaskom

3.2.2023 (Webnoviny.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin možno opäť precenil možnosti ruskej armády, a preto sa jej veľká ofenzíva na východe Ukrajiny predčasne skončí v jarnom období dažďov a nebude účinná. V najnovšej aktualizácii to tvrdia analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa ukrajinskej rozviedky Putin nariadil armáde, aby do marca dobyla Donbas. Ruské sily taktiež presúvajú ďalšie nešpecifikované útočné skupiny, jednotky, zbrane a vojenské vybavenie do oblastí na východe Ukrajiny.

„Putin možno opäť precenil možnosti ruskej armády. ISW nezaznamenal žiadne dôkazy o tom, že by ruské sily obnovili dostatočnú bojovú silu, aby mohli poraziť ukrajinské sily na východe Ukrajiny a dobyli neokupovaných viac ako 11 300 kilometrov štvorcových Doneckej oblasti, čo je viac ako 42 percent územia tejto oblasti,“ uviedol ISW.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Podľa predbežných hodnotení ISW sa ruská ofenzíva pravdepodobne predčasne skončí pred aprílom 2023 počas jarného obdobia dažďov, a to bez dosiahnutia významných úspechov. „To by mohlo vytvoriť priaznivé podmienky pre ukrajinské sily v ich vlastnej protiofenzíve koncom jari alebo leta 2023, keď už budú k dispozícii tanky dodané Západom,“ dodáva ISW.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin opäť precenil možnosti ruskej armády, jej veľká ofenzíva sa podľa Američanov skončí fiaskom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinskí vojaci počas ruského zajatia sa nestretli ani s jedným zástupcom Červeného kríža

Podľa jeho slov sú nezvestní ľudia často v ruskom zajatí, ale Medzinárodný výbor Červeného kríža to nedokáže potvrdiť.

Jeden komentár

  1. americkí fachmani zase fantaziruju…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *