Home / SLOVENSKO / Herec Stanke či prezidentkin partner členmi úradníckej vlády nebudú, „uniknutý“ zoznam je vymyslený

Herec Stanke či prezidentkin partner členmi úradníckej vlády nebudú, „uniknutý“ zoznam je vymyslený

1.2.2023 (Webnoviny.sk) – Na sociálnych sieťach sa objavil obrázok s menami a logom Kancelárie prezidenta SR, ktorý je vydávaný za uniknutý zoznam mien členov úradníckej vlády.

Ako však upozornil hovorca prezidentky SR Zuzany Čaputovej Martin Strižinec, tento zoznam je vymyslený, nepochádza z prezidentskej kancelárie ani neodráža realitu pokiaľ ide o potenciálnych kandidátov na jednotlivé posty v úradníckej vláde.

Podľa zoznamu mal úradníckej vláde šéfovať bývalý minister financií Ivan Mikloš. Ministrom vnútra mal byť bývalý šéf polície Jaroslav Spišiak a ministrom spravodlivosti predseda Súdnej rady SR Ján Mazák. V zozname sa objavilo aj meno herca Richarda Stankeho ako ministra kultúry a ministrom životného prostredia mal byť aktivista Juraj Rizman. Ten je v súčasnosti partnerom Zuzany Čaputovej.

Prezidentka Čaputová v utorok 31. januára oznámila, že nateraz nepristúpi k vymenovaniu úradníckej vlády. Poslanci parlamentu sa totiž dohodli na termíne predčasných volieb do konca januára, aj keď na poslednú chvíľu. Hlava štátu doplnila, že rešpektuje termín predčasných volieb, na ktorom sa zhodla ústavná väčšina.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prezidentka SR, Úradnícka vláda
Zdroj: Webnoviny.sk – Herec Stanke či prezidentkin partner členmi úradníckej vlády nebudú, „uniknutý“ zoznam je vymyslený © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Jeden komentár

  1. Na posmech celé. Nehanbíte sa z postihnutého starého chudáka ako je Stanke si robiť srandu, kto to tam napísal, takéto hoaxy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *