Home / šport / Ostatné športy / Paulína Bátovská Fialková získala ďalších 24 bodov, stíhačku v Anterselve vyhrala Herrmannová-Wicková

Paulína Bátovská Fialková získala ďalších 24 bodov, stíhačku v Anterselve vyhrala Herrmannová-Wicková

21.1.2023 (Webnoviny.sk) – Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková skončila sedemnásta v sobotňajších stíhacích pretekoch žien na 10 km v seriáli Svetového pohára v talianskej Anterselve.

Skúsená tridsaťročná slovenská športovkyňa bola vo štvrtkových rýchlostných pretekoch štrnásta a na trať vybiehala ako trinásta, keďže na štarte chýbala Slovinka Anamarija Lampičová.

Bátovská Fialková s tromi chybami

Slovenka na strelnici urobila tri chyba a klesla o štyri pozície nadol, do hodnotenia SP si však pripísala ďalších 24 bodov. Najlepším tohtosezónnym výsledkom Bátovskej Fialkovej zostávajú dve 4. miesta zo slovinskej Pokljuky – v šprinte aj stíhačke.

Rodáčka z Brezna v sobotu minula raz na troch zo štyroch položiek, bezchybná bola len na druhej. Práve po nej uzatvárala najlepšiu desiatku, no po tretej klesla na 13. priečku a po štvrtej až na osemnástu. V závere sa ešte dostala na konečný sedemnásty post.

Líderkou Svetového pohára naďalej Simonová

Sobotňajšou víťazkou sa stala Nemka Denise Herrmannová-Wicková, ktorá spravila na strelnici dve chyby, jej priame konkurentky však na tom neboli lepšie. Druhá napokon finišovala domáca Lisa Vittozziová, ktorá bola len jednou zo štyroch pretekárok bez chybného výstrelu.

V cieli mala manko jedenástich sekúnd na víťazku. Rovnako ako v šprinte aj v stíhačke skončila tretia Švédka Elvira Öbergová, ktorý nesklopila dva terče, no po bežeckej stránke nestačila na víťazku a preteky dokončila o 17,2 sekundy neskôr ako Nemka.

Líderkou celkového poradia SP zostala Francúzka Julia Simonová, ktorá v sobotu absolvovala až sedem trestných okruhov a skončila až osemnásta. Francúzska biatlonistka v sobotu prišla o vedúcu pozíciu v hodnotení stíhacích pretekov, predstihla ju Švédka Elvira Öbergová. Bátovská Fialková v celkovom poradí SP klesla na 15. priečku, v hodnotení stíhacích pretekov jej patrí 12. pozícia.

Ďalšie tri Slovenky – Ivona Fialková, Mária Remeňová a Zuzana Remeňová – sa do stíhačky nedostali, pretože vo štvrtok v rýchlostných pretekoch neskončili v Top 60.

Viac k témam: Anterselva, Biatlon, Svetový pohár v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk – Paulína Bátovská Fialková získala ďalších 24 bodov, stíhačku v Anterselve vyhrala Herrmannová-Wicková © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Jeden komentár

  1. gratulujem ku „skvelemu“ 17 miestu a „uzasnym“ 24 bodom…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *