Home / SLOVENSKO / Leteckí záchranári šli na pomoc topiacemu sa dieťaťu, z nemocnice však neprišli dobré správy

Leteckí záchranári šli na pomoc topiacemu sa dieťaťu, z nemocnice však neprišli dobré správy

18.1.2023 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 18. januára 2023, 16:18

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Košíc bola v stredu dopoludnia požiadaná o urgentný let do terénu za mestom Moldava nad Bodvou na pomoc pritopenému dieťaťu.

Dieťa previezli do nemocnice

Ako informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, po neodkladnom vzlete smerovala posádka k miestu určenia, kde sa už nachádzali pozemní záchranári.

„U 2,5-ročného dieťatka prebiehala kardiopulmonálna resuscitácia, ku ktorej sa pridali aj leteckí záchranári. Následne bolo preložené na palubu, napojené na umelú pľúcnu ventiláciu a letecky transportované do Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach, kde bolo za kontinuálnej resuscitácie odovzdané do starostlivosti lekárom detského oddelenia anestéziológie a intenzívnej starostlivosti,“ dodala Hopjaková.

Z potoka ho vytiahol miestny občan

Políciu krátko pred 12:00 požiadali príslušníci Hasičského a záchranného zboru o asistenciu k topiacemu sa dieťaťu v potoku. Dieťa z vody vytiahol miestny občan, ktorý ho videl na hladine.

„Žiaľ, aj napriek enormnej snahe záchranárov a lekárov, dieťa krátko pred 14:00 v nemocnici zomrelo,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová. Polícia v týchto chvíľach miesto udalosti dokumentuje a zisťuje bližšie okolnosti.

Viac k témam: topiace sa dieťa, Utopenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Leteckí záchranári šli na pomoc topiacemu sa dieťaťu, z nemocnice však neprišli dobré správy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *