Home / SLOVENSKO / Robo Fico ďakuje, odkázal Rišovi Matovič a tvrdí, že strana „profesionálneho povaľača vlád“ sa do parlamentu nedostane

Robo Fico ďakuje, odkázal Rišovi Matovič a tvrdí, že strana „profesionálneho povaľača vlád“ sa do parlamentu nedostane

17.1.2023 (Webnoviny.sk) – „Rišo, Robo Fico ďakuje,“ odkázal bývalý premiér a exminister financií Igor Matovič (OĽaNO) Richardovi Sulíkovi (SaS) prostredníctvom sociálnej siete.

Reagoval tak na to, že podľa vyjadrení predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita je namieste začať sa seriózne zaoberať predčasnými voľbami, a tiež na ich odmietnutie diskusie o novej vládnej väčšine.

Sulíkov strach

Podľa bývalého ministra financií ale dostal Sulík panický strach, že si Eduard Heger a Jaro Naď založia stredoliberálnu stranu a málokto potom bude voliť stranu „profesionálneho povaľača vlád“.

Predseda SaS sa tiež podľa Matoviča dostal k výsledkom prieskumu, ktorý vo štvrtok zverejní televízia JOJ, a podľa ktorého by podpora SaS mala po dlhšom čase stúpnuť. Matovič však tvrdí, že to nepomôže.

„SaS sa do parlamentu už nedostane. Racionálny liberálny volič už nedá hlas strane, ktorá by opäť aj štvrtú vládu povalila. Bude mať na výber zodpovednejšie možnosti,“ napísal v statuse.

Nič už neplatí

„V lete žiadal rekonštrukciu vlády. Nevydalo. SaS odišla a hneď sľúbil, že budú konštruktívnou opozíciou… ale na prvej schôdzi spustil s mafošmi z červeného a ružovučkého Smeru blokovanie parlamentu. Sľúbil, že nebudú odvolávať ministrov a v žiadnom prípade nie premiéra … napokon vládu odvolal a vôbec mu pri tom nesmrdeli hlasy mafošov, fašounov a evidentne kúpených poslancov,“ píše Matovič v statuse.

Dodal, že Sulík potom sľúbil premiérovi podporu novej vlády, a to bez podmienok, keďže SaS podľa Matoviča išlo len o jeho, teda Matovičovu, hlavu. Matovič si myslí, že to už neplatí, podobne ako to, že Sulík v žiadnom prípade nechce predčasné voľby.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Robo Fico ďakuje, odkázal Rišovi Matovič a tvrdí, že strana „profesionálneho povaľača vlád“ sa do parlamentu nedostane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *