Home / SVET / Rusko očakávalo výraznejšie zhoršenie ekonomiky, podľa Putina je to však lepšie, ako predpokladali experti

Rusko očakávalo výraznejšie zhoršenie ekonomiky, podľa Putina je to však lepšie, ako predpokladali experti

17.1.2023 (Webnoviny.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin tvrdí, že ruská ekonomika sa vlani pravdepodobne zmenšila o 2,5 %, čo je však lepšie ako predpokladali experti. Informuje o tom portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskú ekonomiku zasiahli západné sankcie a tiež odchody mnohých západných spoločností z krajiny v reakcii na vojnu Kremľa na Ukrajine.

„Niektorí experti v našej krajine, nehovoriac o zahraničných, predpovedali pokles o 10 % a 15 % alebo dokonca 20 %. Za celý rok sa očakáva jej pokles o 2,5 %,“ tvrdil Putin na stretnutí s vrcholnými predstaviteľmi vrátane ministra financií a šéfky ruskej centrálnej banky. Dodal pritom, že je potrebné stimulovať rast reálnych miezd.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko očakávalo výraznejšie zhoršenie ekonomiky, podľa Putina je to však lepšie, ako predpokladali experti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *