Home / SLOVENSKO / Polícia obvinila vodiča, ktorý vlani v Spišskej Novej Vsi na priechode zrazil chodkyňu

Polícia obvinila vodiča, ktorý vlani v Spišskej Novej Vsi na priechode zrazil chodkyňu

17.1.2023 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi obvinil z prečinu usmrtenia 50-ročného vodiča, ktorý zrazil vlani v septembri v Spišskej Novej Vsi na priechode pre chodcov chodkyňu.

Chodkyňa zraneniam podľahla

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, podľa výsledkov vyšetrovania viedol vodič zo spišskonovoveského okresu osobné motorové vozidlo zn. Volvo po Mlynskej ulici v smere od kruhového objazdu k miestnemu obchodnému domu.

Podľa výsledkov znaleckého posudku z odboru cestná doprava vodič dostatočne nesledoval situáciu v cestnej premávke, pretože na chodkyňu reagoval oneskorene aj napriek tomu, že bola dostatočne viditeľná a prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov.

Žiaľ, zranenia, ktoré chodkyňa pri zrážke utrpela, boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahla.

Negatívny výsledok dychovej skúšky

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a na zistenie prítomnosti iných návykových látok v jeho organizme mu bol odobratý biologický materiál. Výsledky ich prítomnosť v organizme vodiča nepotvrdili. Taktiež výsledky pitvy potvrdili, že pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebola ani nebohá chodkyňa.

Znalecké dokazovanie potvrdilo, že vodič pri svojej jazde porušil dôležitú povinnosť vyplývajúcu zo zákona o cestnej premávke, podľa ktorej je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho však nesmie ohroziť. V prípade dokázania viny hrozí vodičovi dva až päť rokov za mrežami.

Viac k témam: Dopravná nehoda, Obvinenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia obvinila vodiča, ktorý vlani v Spišskej Novej Vsi na priechode zrazil chodkyňu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *