Home / SLOVENSKO / Rajeckého odsúdili za vyzradenie daňového tajomstva exprezidenta Kisku

Rajeckého odsúdili za vyzradenie daňového tajomstva exprezidenta Kisku

16.1.2023 (Webnoviny.sk) – Za vyzradenie daňového tajomstva týkajúceho sa exprezidenta Andreja Kisku dostal Tomáš Rajecký, známy z medializovaných káuz, podmienečný trest. Ako sám potvrdil pre médiá, Okresný súd v Poprade v pondelok v jeho prípade schválil dohodu o vine a treste.

„Ja som sa doznal k svojmu skutku, ktorý som spáchal,“ povedal Rajecký. Zároveň však uviedol, že je otázne, či je skutok trestným činom, keďže nie je zamestnancom daňového úradu. Týmto spôsobom totiž Generálna prokuratúra SR argumentovala pri zrušení obvinení v kauze Súmrak.

Právo na Slovensku funguje tak, že je to selektívna spravodlivosť,“ vyhlásil Rajecký. Doplnil však, že uzavretie dohody neľutuje. „Ak som teda mohol spáchať ten skutok a bol trestným, tak som spokojný s trestom. Asi som si ho zaslúžil,“ dodal.

Podľa medializovaných informácií Rajecký zaslal v roku 2017 médiám kópie daňového účtovníctva a dokumenty z vyšetrovania firmy KTAG vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. Zároveň figuroval aj v kauze úplatkov spojených s nelegálnu výrobu cigariet. Stíhanie v tomto prípade však bolo zastavené.

Viac k témam: Daňové priznanie, Dohoda o vine a treste, Prezident Slovenskej republiky, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Rajeckého odsúdili za vyzradenie daňového tajomstva exprezidenta Kisku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *