Home / SLOVENSKO / Zo zlyhania vlády obviňuje občanov, kritizuje Pellegrini Hegerove vyjadrenia o vysokých zálohových platbách

Zo zlyhania vlády obviňuje občanov, kritizuje Pellegrini Hegerove vyjadrenia o vysokých zálohových platbách

14.1.2023 (Webnoviny.sk) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová by mala reálne zvážiť, či Eduarda Hegera (OĽaNO) ešte niekedy poverí zostavením alebo vedením vlády. Uviedla to strana Hlas – sociálna demokracia v tlačovej správe.

Heger by mal prestať fantazírovať

Odvolaný predseda vlády dnes vo verejnoprávnom rozhlase celému Slovensku oznámil, že za vysoké zálohové platby za energie si môžu sami podnikatelia a samosprávy. Nepovedali totiž vláde, že nechcú platiť tak veľa, a je to teda celé ich chyba,“ skonštatoval predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini a dodal, že Eduard Heger by mal okamžite prestať fantazírovať o akejkoľvek svojej novej vláde a navždy zmiznúť z verejného priestoru.

O spolupráci demokratov

Kvetnaté reči odvolaného premiéra o „spolupráci demokratov“ dostali v sobotu podľa Hlasu-SD svoj pravý zmysel, a to, že jediným dôvodom súčasných politických krokov Eduarda Hegera je udržať sa pri moci za každú cenu.

Bez štipky pokory obviňuje z fatálneho zlyhania vlády svojich vlastných občanov a sám seba považuje za akéhosi mesiáša. Nie, pán Heger, problémom Slovenska nie sú jeho občania, ale táto nadutá a neschopná vládna koalícia na čele s vami a Igorom Matovičom,“ uzavrel Pellegrini s tým, že toto je tá vec, ktorú by mali ľudia jasne odkázať už o týždeň v referende.

Nové nariadenie

Vláda SR by mala v pondelok schváliť nové nariadenie, vďaka ktorému dostanú podnikatelia a inštitúcie nové zálohové predpisy, ktoré budú odrážať zastropované ceny energií. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko dočasne poverený premiér Eduard Heger. Ako dodal, začiatkom tohto týždňa prišli podnikatelia s novou požiadavkou v súvislosti s vysokými zálohovými faktúrami.

Nová požiadavka od podnikateľov prišla začiatkom týždňa a o týždeň bude vyriešená. Nič nám nebránilo, aby sme tieto požiadavky splnili na jeseň. Jediný dôvod, prečo sme to neurobili, je, že sme požiadavky zo strany podnikateľov nedostali,“ uviedol Heger.

Viac k témam: Ceny energií, energetická kríza, Malé podniky, Nová vláda, Pád menšinovej vlády Eduarda Hegera, Politická kríza, Referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Zo zlyhania vlády obviňuje občanov, kritizuje Pellegrini Hegerove vyjadrenia o vysokých zálohových platbách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *