Home / SLOVENSKO / V kauze Kuciak sa opätovne čítala Threema. Jeden naozaj vypadol, písala Zsuzsová Kočnerovi deň po vražde

V kauze Kuciak sa opätovne čítala Threema. Jeden naozaj vypadol, písala Zsuzsová Kočnerovi deň po vražde

13.1.2023 (Webnoviny.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v piatok pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, ktorá je spojená aj s prípadom prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Súd sa opätovne zaoberá komunikáciou z mobilnej aplikácie Threema, ktorá je pripisovaná obžalovaným Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej. Táto komunikácia ako dôkaz slúžila aj v pôvodnom procese týkajúcom sa vraždy novinára v roku 2020.

Komunikácia Kočnera a Zsuzsovej

Podľa prepisov komunikácií napríklad napísala Alena Zsuzsová Marianovi Kočnerovi ráno 21. februára 2018, že sa jej snívalo o tom, že jej vypadlo niekoľko zubov. Následne mu písala, že v rámci výkladu snov to znamená smrť blízkej osoby. Obaja si spolu v tento deň vymenili niekoľko správ týkajúcich sa ďalších významov uvedeného sna.

Jeden naozaj vypadol

Ráno 22. februára, teda už po smrti Jána Kuciaka a jeho snúbenice, obžalovaná napísala Marianovi Kočnerovi, že „jeden naozaj vypadol“. Podľa prokuratúry obsahuje práve táto komunikácia odkazy na vraždu novinára.

Na súde takisto odznela správa napísaná niekoľko dní pred vraždou. V nej Marian Kočner napísal, že jeho politická kariéra bude závisieť od toho, či von oknom „vyj…l 50 litrov, alebo nie“. Suma 50-tisíc eur bola podľa obžaloby vyplatená vykonávateľom vraždy.

Špecializovaný trestný súd vraždu Kuciaka prejednáva opätovne po tom, ako Najvyšší súd SR v roku 2021 zrušil oslobodzujúci rozsudok nad Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou Odvolací súd prikázal prvostupňovému súdu vec opätovne prejednať a tiež vykonať niektoré dôkazy, ktoré dovtedy neboli vykonané.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Súdy, Vražda Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – V kauze Kuciak sa opätovne čítala Threema. Jeden naozaj vypadol, písala Zsuzsová Kočnerovi deň po vražde © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *